25 d'abril de 2024

La Biblioteca de Manlleu acollirà la presentació del llibre «Cèsar August Jordana (1893-1959): vida i obra lingüística»

L'esdeveniment anirà a càrrec de Daniel Casals i Georgina Jordana, l'autora de l'obra

elter.net 12 de març de 2022 a les 12:16
Les inscripcions es poden fer a través del telèfon 93 851 14 86

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha programat multitud d'actes culturals durant el mes de març. El pròxim dilluns a les 19h es farà la presentació del llibre "Cèsar August Jordana (1893-1959): vida i obra lingüística".


L'esdeveniment, que tindrà lloc a la mateixa biblioteca situada al carrer del Pont, anirà a càrrec de Daniel Casals i Martorell, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, i de l'autora, Georgina Jordana i Carreres, doctora en Filologia Catalana. Es tracta d'una activitat gratuïta, però amb places limitades. Les inscripcions es poden fer a través del telèfon 93 851 14 86.


El llibre presenta un relat biogràfic que conté informació inèdita sobre la trajectòria de Cèsar August Jordana. També aprofundeix en l'obra lingüística, inexplorada fins ara, de l'intel·lectual català a través dels seus manuals gramaticals, articles i tota la tasca que va fer per difondre la normativa fixada per Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans durant el primer terç del segle XX.


Georgina Jordana ja havia explorat anteriorment la vida i obra de Cèsar August Jordana. El 2018 va presentar la tesi doctoral "La divulgació de la codificació fabriana de la llengua catalana. El cas de Cèsar August Jordana".

Etiquetes:
Cultura