27 d'abril de 2024

Normalitat al sector lleter de Catalunya tant en la recollida com en l'envasat

Les granges de la Cooperativa Plana de Vic estan servint a la indústria

ACN 18 de març de 2022 a les 10:13
Les possibles aturades de la vaga de transportistes de moment no està tenint afectació en la recollida de llet | ACN

Les principals empreses catalanes al sector lleter asseguren que treballen amb normalitat. Remarquen que tot i estar pendents de la vaga de transportistes, els canals de recollida i trasllat de la llet a les fàbriques envasadores estan assegurats.


El director de la Cooperativa Plana de Vic, Dani Bassas, ha assegurat que les seves granges estan servint a la indústria. "No sabem què pot passar en els propers dies, però a hores d'ara res ens fa pensar que haguem de sortir de la normalitat". Tot i això, Bassas reconeix que si hi hagués una aturada, "el problema seria gran" perquè la capacitat d'emmagatzematge de la llet és reduïda. La situació a Catalunya contrasta amb la de l'Estat on la vaga de transport està afectant la cadena alimentària. Bassas ha destacat que les possibles aturades de la vaga de transportistes de moment no està tenint afectació en la recollida de llet a les seves granges. Els clients que els compren la llet segueixen envasant de forma rutinària "segons les seves planificacions de producció".


Segons Bassas, el fet que es parli tant sobre aprovisionament de la llet "podria causar un efecte doble en la gent perquè temin que no n'hi hagi". I aquest factor sí, assegura, que pot alterar la cadena de subministrament. En el mateix sentit s'ha mostrat el responsable del sector lleter a Catalunya d'Unió de Pagesos, Marc Xifra. En declaracions a l'ACN, Xifra ha explicat que la llet s'està recollint a les granges catalanes, malgrat que la vaga de transportistes pugui haver afectat en punts d'Astúries o Andalusia. El responsable lleter del sindicat ha reivindicat que el problema dels ramaders s'ha de mirar des d'una perspectiva "molt més àmplia". "El drama dels ramaders són les matèries primeres que han pujat una bogeria, cosa que no s'està traslladant en el preu de la llet", ha criticat Xifra. Això vol dir que no s'està complint "en absolut" amb la Llei de la cadena alimentària. A més, ha lamentat que la llet s'estigui "banalitzant", ja que s'està fent servir com un producte reclam.

Etiquetes:
Economia i empresa