23 d'abril de 2024

L'alcalde firma a Madrid el conveni amb el Ministeri de l'Interior pels terrenys de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

El procés, que s'ha allargat durant anys, arriba a bon port i cal esperar l'aprovació del POUM per començar l'enderroc

Raimon Roma 29 de març de 2022 a les 12:36
Àlex Garrido i Marta Moreta, a la seu del Ministeri de l'Interior a Madrid

Aquest dilluns, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, acompanyat de la portaveu del PSC a la ciutat, Marta Moreta, van ser a la seu del Ministeri de l’Interior, a Madrid, per formalitzar una signatura que ha costat molts anys de negociacions i entrebancs perquè s’arribés a produir.


El consistori i el Ministeri van arribar a finals del passat mes de gener a un acord definitiu pel repartiment dels terrenys de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al carrer Torrent de la Borina, i aquest dilluns, Garrido i Moreta van ser convidats a Madrid per realitzar presencialment l’acte de la signatura. L’alcalde subratlla que “ha costat arribar a bon port”, però que “estem satisfets per l’acord, que és beneficiós per les dues parts”. Amb aquest pacte, que no costa diners al consistori manlleuenc, l’Ajuntament es quedarà 614 metres quadrats del terreny, mentre que la resta, 2.352 metres quadrats, quedaran per a ús residencial lliure, turístic, comercial o de restauració i serveis, entre d’altres. Marta Moreta també va explicar a les xarxes socials que “amb la col·laboració del PSC hem signat un conveni que desencalla, després de 20 anys, el tema de la caserna de la Guàrdia Civil”.


L’inici de l’enderroc, quan es faci l’aprovació provisional del POUM


L’acord entre Ajuntament i Ministeri ja està tancat, però això no vol dir que immediatament comenci l’enderroc. Aquest s’iniciarà una vegada el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) passi l’aprovació provisional. “Ara mateix el POUM està en mans de la Generalitat”, subratllava l’alcalde, Àlex Garrido. El consistori manlleuenc ja va aprovar fa mesos la proposta inicial, amb les resolucions de les al·legacions de la ciutadania, i ara cal esperar el retorn per part de la Generalitat. “Si tot va bé, entre juny i juliol podrem tenir aquest retorn i podrem passar a l’aprovació provisional. Estem en el tram final d’aquest procés, que també ha estat llarg”, recalcava el batlle. Una vegada l’aprovació sigui provisional es podrà començar amb els tràmits d’enderroc de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Etiquetes:
Política Municipal