23 d'abril de 2024

Aleix Estrada (JxCat) es queda sense regidoria pel seu posicionament vers el feminisme o la igualtat de drets

L'alcalde aparta el ja exregidor i JuntsXCat lamenta que Esquerra hagi emès un comunicat sense el seu coneixement

elter.net 8 d'abril de 2022 a les 11:33
Aleix Estrada, en el darrer ple

Contundent decisió d’Esquerra Republicana de Manlleu i l’alcalde, Àlex Garrido, amb el ja exregidor d’esports del consistori, Aleix Estrada, a qui se li han revocat les competències delegades a l’equip de govern.


Tot és fruit, assegura ERC Manlleu en un comunicat, perquè Aleix Estrada, que forma part de la llista de Junts Per Catalunya, ha “traspassat línies vermelles” en temes tan troncals com la igualtat de drets o l’abordatge de les violències masclistes, unes expressions que “son incompatibles amb els pilars ideològics i l’acció de justícia, llibertat i igualtat que regeixen el govern de la ciutat”, com diu el comunicat. L’últim episodi i el que ha fet vessar el got es va produir al ple de març, quan Estrada va ser l’únic regidor que no va llegir un manifest a favor del 8M, Dia Internacional de les Dones. Va argumentar que com que no era feminista, per ell era “molt hipòcrita” sumar-se a la lectura del manifest perquè “és moda o toca”.


En aquell moment, diverses regidores de l’Ajuntament van mostrar el seu desacord amb les declaracions i fins i tot Marta Moreta va explicar que “no em sorprendria si això ho fes un partit com VOX”, però si per part d’un de Junts Per Catalunya i de l’equip de govern. Ara, JuntsXCat com ERC Manlleu es reuniran per reestructurar les competències delegades i designar un nou regidor d’esports.


JuntsXCat Manlleu diu que s’ha produït una “manca de confiança” amb Esquerra per la difusió del comunicat


Esquerra Manlleu ha pres la decisió d’emetre un comunicat anunciant la retirada de competències a Aleix Estrada abans que ho publiqués Junts Per Catalunya. Això no ha agradat a aquest partit, que explica en el seu escrit que “ens ha sorprès el comunicat de premsa d’avui mateix, del que no en teníem coneixement, i que manifesta una manca de confiança que s’haurà de treballar i gestionar si volem arribar a bon port”.


JuntsXCat subratlla que Aleix Estrada ha deixat de tenir funcions dins del consistori pel seu darrer posicionament vers el manifest del 8M. El partit i l’exregidor van mantenir reunions on es va informar Estrada de les “intencions d’ERC de retirar-li les competències”, i la posició de Junts era buscar una solució pertinent a escala individual i de grup.

Etiquetes:
Política Municipal