24 d'abril de 2024

«La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur» al Museu del Ter

L'entitat cultural acollirà la presentació de la publicació digital el pròxim divendres 6 de maig a les 19:30h

elter.net 30 d'abril de 2022 a les 18:46
La publicació digital s'emmarca en el projecte "El fil de la cooperació" | elter.net

El Museu del Ter rebrà la presentació de la publicació digital “La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur”.


El treball dels historiadors osonencs Joan Torrents i Gerard Vallejo vol ser un punt de partida per a futures investigacions històriques al voltant del moviment cooperativista a la Catalunya Central. L’acte es farà el pròxim divendres 6 de maig a les 19:30h i comptarà amb l’historiador i professor de la Universitat de Vic, Josep Casanovas. Per la seva banda, Vallejo i Torrents repassaran el treball d’investigació i les possibles línies de recerca per a futures investigacions. L’esdeveniment també comptarà amb la presència de la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu, Eva Font.


La publicació digital s’emmarca en el projecte “El fil de la cooperació”, impulsat pel Museu del Ter i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. La iniciativa té per objectiu conèixer i divulgar el fenomen cooperativista al territori, en el període comprès des de finals del segle XIX fins al final de la Transició del franquisme a la democràcia, l’any 1982.


La presentació de “La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur” es podrà seguir a través del canal de Youtube del Museu del Ter.

Etiquetes:
Cultura