25 d'abril de 2024

El Museu del Ter digitalitza 6 títols de la col·lecció «La turbina»

Els volums es poden trobar a la pàgina web de l'entitat cultural, juntament amb onze títols més

elter.net 7 de maig de 2022 a les 19:25
El primer llibre de la col·lecció "La turbina" es va publicar el 2007 | Museu del Ter

El Museu del Ter ha recuperat en format digital sis publicacions de “La Turbina”. La col·lecció de monografies, que agrupa projectes de recerca o divulgació sobre Manlleu i el seu entorn, va sorgir del treball conjunt entre l’entitat cultural i Eumo Editorial. Les publicacions es van anar succeint des del 2007 fins al 2015.


Actualment, aquests llibres eren difícils de trobar i per això el Museu del Ter ha decidit digitalitzar-ne sis. Els treballs recuperats són: “Nouvinguts a la ciutat. La construcció urbana de Manlleu. 1900-2015” de Pere Casas i Carles Crosas, “Cantar a la fàbrica, cantar al coro. Els cors obrers a la conca del Ter mitjà” de Jaume Ayats, “Espiadimonis, nàiades, sabaters i cuques de capsa. Els macroinvertebrats dels rius i zones humides de Catalunya” de Jesús Ortiz i Marc Ordeix, “Devoció, festa i veïnat. Capelletes de carrer i capelletes de visita domiciliària a Manlleu” i “Els Tonis de Manlleu. A cavall de la devoció i la festa” de Joan Arimany, i “Malars. De molí fariner a colònia industrial” d’Irene Llop i Núria Sadurní.


Les obres es poden trobar a la pàgina web del Museu del Ter, juntament amb onze títols més. Aquesta nova acció segueix la línia de dinamització de les publicacions digitals que darrerament està desenvolupant el museu.

Etiquetes:
Cultura