25 d'abril de 2024

La CUP acusa l'Ajuntament de no facilitar informes d'exclusió residencial a persones amenaçades de desnonament

Des del partit expliquen que es tracta d'una mala praxi per part de serveis socials

elter.net 12 de maig de 2022 a les 13:34
La CUP ha fet pública la seva opinió a través d'un comunicat |

La CUP Manlleu explica en un comunicat que l’Ajuntament nega a persones amenaçades de desnonament informes per saber com poden intentar no arribar al jutjat o el dia de desnonament.


Així ho destaca el partit en un escrit on diu que es tracta d’una “mala pràctica impròpia d’uns serveis socials i d’un ajuntament”. Afirmen que el consistori es nega a entregar aquests informes d’exclusió residencial destacant que serà directament el jutjat qui citarà a les persones afectades. El partit explica que les persones que compleixen requisits d’exclusió residencial, principalment per motius econòmics, però que no son usuàries de serveis socials, no tenen l’opció d’acudir a cap oficina d’habitatge que els pugui fer un informe d’exclusió. La CUP considera un entrebanc aquesta forma d’actuar per part de serveis socials i de l’ajuntament, el qual asseguren que “no disposa d’habitatge alternatiu per oferir a famílies que no puguin evitar el desnonament”, mentre “hi ha grans tenidors i entitats bancàries que tenen pisos buits i deteriorats”.


El comunicat finalitza amb la CUP exigint al consistori manlleuenc que “recondueixi aquesta forma d’actuar” i que acompanyi a les persones afectades perquè puguin continuar a casa seva en condicions de seguretat.

Etiquetes:
Política Municipal