25 d'abril de 2024

Una vintena de persones participen al «Clean Up Manlleu» i recullen set sacs plens de residus

La brossa es va recollir en el camí que va fins a l'ermita de Sant Jaume

elter.net 13 de maig de 2022 a les 09:33
En l'iniciativa van participar una vintena de persones

El passat dissabte, 7 de maig, un grup de persones van recórrer el camí que va fins a l’ermita de Sant Jaume de Manlleu recollint residus abandonats a la vora del camí.


Una vintena de persones van participar en la jornada i van recollir set saques grans plenes de residus, on hi havia envasos de plàstic, llaunes, envasos de paper i cartó, runa i sobretot residus de fracció resta. Es va aprofitar l’ocasió per parlar sobre quines opcions hi ha per evitar generar residus quan mengem fora de casa i la jornada va acabar amb la classificació dels residus que s’havien recollit per llençar-los al contenidor corresponent. L’activitat es va organitzar des del Departament d’Agenda 2030 i el Departament d’Educació de l’Ajuntament, conjuntament amb “Go Zero Waste”. D’una banda, és una acció inclosa al programa d’activitats de “Dissabtes en família” coordinades amb Xarxampa i, també, s’emmarca en la campanya “Mou-te pel residu zero a Manlleu”.


Durant els dies 6, 7 i 8 de maig, es van organitzar accions de neteja com aquesta de Manlleu arreu d’Europa, en el marc de “Let’s Clean Up Europe 2022”. Aquesta campanya és una acció comuna a tot el continent per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment en espais naturals.

Etiquetes:
Societat