26 d'abril de 2024

El V Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional torna a premiar el producte de Manlleu

El GremiCarn ja havia guardonat a Can Cerilles per la seva botifarra d'ou

elter.net 22 de maig de 2022 a les 12:28
Enguany s'han presentat a la competició 22 llonganisses

Can Cerilles s’endú el primer premi de la categoria “Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic” del V Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional organitzat pel Gremi de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters de Barcelona.


La xarcuteria i carnisseria regentada per Josep Tarradellas ja havia sigut guardonada amb la tercera posició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana el 2016.


Enguany, s’han presentat 22 llonganisses que han competit en tres categories: Llonganissa tradicional tipus pagès, Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic i Llonganissa tradicional sense floridura. Els carnissers i xarcuters van haver d’entregar 4 unitats de llonganissa amb un pes superior als 600g. El 19 de maig, el jurat, format per experts gastronòmics, periodistes, assessors, doctors, entre altres; van valorar el producte presentat. Entre les persones que decidien els guanyadors, també hi havia Dani Molist i Josep Lluís Porté, guanyadors de l’edició passada.


Manlleu sempre obté uns grans resultats en aquesta competició, de les cinc edicions que s’han celebrat, tres les han guanyades carnisseries de la ciutat, la Cansaladeria Molist va obtenir guardons el 2017 i l’any passat.


L’establiment situat al carrer Cavalleria va obrir com una botiga de queviures l’any 1911. Les seves llonganisses han estat sempre molt reconegudes, i més de 100 anys després, la quarta generació conserva encara la tradició.

Etiquetes:
Societat