25 d'abril de 2024

El ple més tens de la legislatura

Membres de «Manlleu diu prou» interrompen la sessió a crits de «dimissió» i reclamen més seguretat ciutadana

Raimon Roma 1 de juny de 2022 a les 12:20
La sala de sessions es va omplir amb persones que reclamaven més seguretat ciutadana | elter.net

El ple ordinari de l’Ajuntament de Manlleu d’aquest dimarts, 31 de maig, va ser el més tens de la present legislatura. Una trentena de persones de la plataforma “Manlleu diu prou” i “Impulsem Manlleu” no van permetre finalitzar el ple a crits de “dimissió” i reclamant més mesures de seguretat ciutadana.


La plataforma havia convocat una manifestació a les 19h d’aquest dimarts a l’Ajuntament, coincidint amb el ple, contra la inseguretat ciutadana. En el cartell publicat a les xarxes socials demanaven que els ciutadans s’acostessin a la plaça a protestar i reclamar més presència policial i seguretat al carrer. El ple va començar sense incidències i amb la intervenció de Josep Maria Anglada, Síndic de Greuges, que va explicar l’informe de l’any 2021. A partir d’aleshores, la sala de sessions es va començar a omplir de gent i de participants en la convocatòria, que va concentrar un centenar de persones. Una part d’aquestes van entrar al ple i a mesura que els polítics anaven fent les intervencions, es podien sentir els crits de “dimissió” dirigits a l’alcalde, Àlex Garrido, i especialment al regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira. Els parlaments d’Aleix Estrada, des d’ahir regidor no adscrit i alguns dels socialistes, els que recriminaven accions de seguretat, van ser aplaudits de manera sonora.


Cada vegada que Garrido o Rovira intervenien se sentien crits des del públic fins que, just quan la plataforma havia de fer una intervenció en el punt de preguntes, l’alcalde va decidir donar per finalitzat el ple a causa del rebombori que hi havia a la sala. Aquest fet encara va provocar més tensió en l’ambient, fins i tot es va produir algun moment de nervis, que no va anar a més. Membres de la plataforma havien col·locat també pancartes a la porta de l’Ajuntament on es podia llegir “Rovira dimissió”, “si no sabeu, plegueu” o “volem una comissaria dels Mossos”.


“Som el govern municipal que més ha invertit en seguretat en els últims anys”


El regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira, va defensar-se de les paraules de Marta Moreta, del PSC, qui també li va demanar la dimissió. Rovira, a més d’assegurar que ha estat el govern que més ha invertit en seguretat dels últims anys, va dir que els nombres de robatoris aquest mes de maig han baixat i que ja estan a punt d’entrar plenament en funcionament les càmeres de seguretat als carrers, focalitzades principalment en el barri de l’Erm. Aquesta acció anirà lligada amb una aplicació mòbil de seguretat ciutadana que estarà operativa “en quinze dies”.


El regidor va afirmar també que un cop acabi el relleu de personal a la Policia Local es dissenyarà el Pla Local de Seguretat, on hi haurà una unitat específica especialitzada en seguretat ciutadana que patrullarà sobretot en horari nocturn en zones on hi hagi més fets delictius.

Etiquetes:
Política Municipal