25 d'abril de 2024

L'impuls empresarial que generen els Premis Innovacat

El certamen torna aquest 2022 amb l'objectiu de premiar la innovació i el talent d'empreses d'Osona i del territori

Raimon Roma 2 de juny de 2022 a les 09:47
Empresaris i representants de l'Ajuntament, aquest dimecres a la Colònia Rusiñol | elter.net

Aquest dimecres al matí es presentava oficialment una nova edició dels Premis Innovacat, que premien la innovació, el talent, la creativitat o el dinamisme d’empreses d’Osona i el territori.


D’entre tots els participants, que poden presentar-se als premis fins al 25 de juliol, en sortirà un guanyador pel Premi Empresa Jove (12.000 euros) i un altre pel Premi Empresa Avança (20.000 euros). També hi haurà dos accèssits de 5.000 euros, un per categoria i les empreses que ho desitgin podran demanar assessorament per part de professionals. El conseller delegat d’Isern, Marià Isern, una de les empreses que fomenta i organitza l’esdeveniment, explicava que el fet de presentar-se als Premis Innovacat ja és un “aprenentatge” per als participants. “Ho recomanaria a qualsevol empresa, de qualsevol mida, perquè els permetrà ordenar les seves idees o agafar-ne de noves. Això ja els val la pena”, assegura.


Aquest procés de presentar-se als premis és important per aquestes empreses, que sovint han acabat trobant “un diamant”, com deia Miquelina Saborit, responsable de màrqueting i comunicació de Casa Tarradellas. Els Innovacat van néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’incentivar i donar una empenta a projectes innovadors i emprenedors, a més de potenciar i dinamitzar el teixit empresarial i econòmic d’Osona. Un dels pioners, juntament amb l’Ajuntament i la Fundació Dúctil Benito, va ser el Grup Bonpreu i Pere Anglada, director financer, subratllava que es presenten “molts projectes i de molta qualitat”.


El manlleuenc Quini Muntada, de Mecanitzats Muntada i Gerard Calm, de Zoo Studio, van guanyar en el seu moment una edició dels premis i tots dos recalquen “l’empenta” que va suposar per la seva empresa no només ser els vencedors, sinó presentar-se. “Vam fer nous clients perquè vam tenir molt ressò després de guanyar els premis, ens van sortir un munt de projectes”, explicava Calm, mentre que Muntada subratllava que, a més d’ajudar-lo a “ordenar” l’empresa, li va donar molta moral el fet que “empreses tan grans de la comarca organitzin aquests premis”.


El Grup Bon Preu, Casa Terradellas, Isern, Esbelt, Girbau i Seidor son les empreses que, juntament amb l’Ajuntament de Manlleu, organitzen els premis Innovacat. Genís Roca, president de Fundacio.cat i Elisenda Tarrats, coordinadora de la unitat d’emprenedoria de la Universitat de Vic, també formaran part del jurat.

Etiquetes:
Economia i empresa