25 d'abril de 2024

El Museu del Ter presenta una exposició en línia dedicada al Serpent de Manlleu

Toni Donada, estudiós de la llegenda i il·lustrador, n'és el comissari

elter.net 9 de juny de 2022 a les 11:20
La presentació de l'exposició es farà aquest divendres 10 de juny | elter.net

El Museu del Ter continua presentant exposicions que es poden veure en línia i, aquest divendres, a partir de les 19:30h a l’Auditori Roca, es presentarà “El Serpent de Manlleu. Un animal fantàstic més viu que mai”.


Toni Donada, estudiós de la llegenda, il·lustrador, editor de la revista El Ter i activista en el procés de creació de la festa i la seva reivindicació, és el comissari de l’exposició que es presenta aquest divendres. És el millor coneixedor del fil que ens porta des de l’origen de la llegenda fins a la festa i la cançó actual. Cada 14 d’agost, des de l’any 2006, els manlleuencs i les manlleuenques surten al carrer per celebrar la Festa del Serpent. Des de la Devesa del riu Ter, la llegenda d’aquest animal fantàstic ha arribat ben viva als nostres dies, i l’existència d’una cançó popular que en parla el converteix en un cas únic i excepcional.


Aquesta exposició en línia està dividida en nou sales virtuals que parlen sobre la Devesa de Manlleu, els orígens de la llegenda, l’evolució de la cançó i el procés que porta a la creació de l’actual festa del Serpent de Manlleu. Un recorregut fet per mitjà de textos, fotografies, il·lustracions, àudios i vídeos que es pot visitar al web del Museu del Ter.

Etiquetes:
Cultura