25 d'abril de 2024

El Tradifoc programa les activitats de Sant Joan a Manlleu

El programa d'actes l'encetarà la inauguració de l'exposició "Catalunya Nord. 40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país"

elter.net 12 de juny de 2022 a les 12:57
La Biblioteca Municipal, l'Auditori Fundació Antiga Caixa de Manlleu i la plaça Fra Bernadí acolliran la celebració

La Biblioteca Municipal, l’Auditori Fundació Antiga Caixa de Manlleu i la plaça Fra Bernadí acolliran els actes que Tradifoc ha preparat per a la celebració del Sant Joan a Manlleu 2022. Eguany, la festa es repartirà entre el 15 i el 23 de juny.


La inauguració de l’exposició “Catalunya Nord. 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país” obrirà la celebració el pròxim dimecres a les 19h a la biblioteca. A continuació, tindrà lloc el tradicional pregó de Tradifoc, que enguany anirà a càrrec de Pere Manzanares, activista de l'Associació Arrels de la Catalunya Nord. La jornada acabarà amb una actuació de la Coral Serpencanta de Manlleu.


El plat fort arribarà el 23 de juny. La celebració començarà a les 18h a la plaça Fra Bernadí amb l'espectacle a càrrec de la companyia Impro con Limón. A través de les aportacions del públic, els actors començaran a crear personatges per anar lligant les diferents trames que aniran sortint. Es tracta d'una proposta fresca, divertida i oberta a tots els públics. La companyia va néixer el 2014 i des de llavors ha actuat a la Marató de TV3 (2016), a les Festes de Gràcia (2017), a les Festes de Sants (2018), entre altres.


Més tard, a les 19:30h, es farà la rebuda de la Flama del Canigó, que comptarà amb l'actuació de la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu. Tot seguit, tal com marca la tradició, es faran els parlaments, la cantada de l'Himne i, finalment, l'encesa de la foguera, que posarà el punt final a la festa.


El Sant Joan a la ciutat està organitzat pels Amics de la Flama del Canigó i dels Focs de Sant Joan de Manlleu-Tradifoc, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manlleu, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, l'AFADIP, la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu, la Coral Serpencanta i la Diputació de Barcelona.

Etiquetes:
Cultura