24 d'abril de 2024

Acte en record als pisos de Can Garcia

Gairebé un any després de l'enderrocament, es descobrirà una escultura instal·lada al solar i s'inaugurarà una exposició

elter.net 15 de juny de 2022 a les 09:59
L'acte es farà diumenge al migdia | elter.net

El juliol del 2021 va acabar l’enderrocament del darrer dels dos blocs dels pisos de Can Garcia i aquest diumenge, gairebé un any després, es farà un acte en record als pisos al solar que van deixar els habitatges al barri de l’Erm.


L’esdeveniment es realitzarà aquest diumenge, 19 de juny, a partir de les 12h. Els dos blocs de pisos, ja desapareguts, formen part de la història del municipi i son el símbol d’una època de creixement econòmic, demogràfic i urbà. Aquest solar buit i ara silenciós parla de la història i la memòria dels milers de manlleuencs que en diferents moments hi van trobar una llar, motiu pel qual es vol que conservi el seu testimoniatge. Entre els diferents actes organitzats es presentarà l’escultura realitzada per Eulàlia Sellarès, guanyadora  d’un concurs popular. L’obra consisteix en tres làmines d’acer inoxidable corbades que formen una estructura vertical que recorda Can Garcia. Les làmines estan perforades amb rectangles i cobertes amb diferents textures de metall i ceràmica de colors que representen els diferents habitacles. A dins, un punt de llum s’escapa pels orificis i es tenyeix de colors. Tot muntat sobre una peanya de formigó amb tres costats.


Aquest serà un dels actes de la jornada, però també es presentarà una exposició fotogràfica titulada “Un solar buit ple d’història. Memòria dels pisos de can Garcia”. L’exposició en gran format consta de vuit lones amb 35 fotografies que posen de manifest la vida dels pisos. Els autors de les imatges  són diversos,  les més actuals són d’en Sergi Cámara i David Fajula, i les més antigues són de Sitjà, Xavier Valls, Rafael Rueda, Jaume Gaja i Carles Molist i provenen de fons particulars, de l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm, l’Arxiu Municipal de Manlleu, la Biblioteca Municipal i el Museu del Ter.


L’acte, en el qual intervindran l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el president de l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm, Miquel Casanovas i Cristina Bach, veïna dels pisos de Can Garcia, finalitzarà amb una trobada veïnal i una actuació de la Peña Flamenca de Manlleu.

Etiquetes:
Societat