25 d'abril de 2024

A Manlleu «sobren motius» per lluitar contra l'emergència climàtica

S'engega una campanya per fomentar accions de mobilitat sostenible, consum responsable o minimització de residus

Raimon Roma 21 de juny de 2022 a les 11:06
David Bosch, Àlex Garrido i Maite Anglada, amb cartells de la campanya | elter.net
A la plaça ja es poden veure fotografies de la campanya | elter.net

Manlleu, Catalunya i el món està en emergència climàtica i molts municipis impulsen campanyes de sensibilitat ambiental amb accions per combatre aquest fenomen.


En el municipi manlleuenc aquesta setmana s’ha presentat la campanya “Sobren motius”, que aporta un seguit de solucions viables per actuar d’una manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A les entrades del pàrquing de la plaça Fra Bernadí ja es poden veure imatges fictícies sobre què passaria a Manlleu si no es combat aquest fenomen, com una possible inundació al mateix centre de la localitat. Durant els pròxims dies es posaran més pancartes, lones i imatges en diferents punts de la ciutat. L’alcalde, Àlex Garrido, explicava que la campanya “Sobren motius” portarà a “determinar accions més clares i més potents per combatre l’emergència climàtica”.


Algunes d’aquestes seran en clau de mobilitat, com potenciar el fet d’anar a l’escola amb bicicleta. També es planteja una reforma del Museu del Ter i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, entre d’altres, per potenciar l’energia neta i sostenible. L’anellament i alliberament d’animals a l’Arborètum o la conservació de la llera del riu Ter son accions que s’emmarquen a la preservació de la biodiversitat, i altres per potenciar el comerç local i contra el malbaratament alimentari, en el marc del consum responsable. El nou model de recollida selectiva “porta a porta” i comptadors d’aigua intel·ligents a les llars també son algunes de les accions que es realitzaran.


La regidora de Medi Ambient, Maite Anglada, explica que “hem d’avançar cap a models que apostin per la sostenibilitat, el foment de les energies renovables o la minimització de residus”, afegint que “tenim al nostre abast solucions viables i possibles per actuar d’una manera més sostenible. Al febrer del 2021 es va aprovar el full de ruta de l’Agenda 2030 al consistori manlleuenc, que recull 35 reptes des del punt de vista de l’acció climàtica, social, econòmica i mediambiental, sent el punt de partida de la campanya “Sobren motius” que s’ha engegat aquesta setmana.

Etiquetes:
Societat