24 d'abril de 2024

La font de la Mare de Déu de Manlleu compleix 300 anys

El gestor cultural Joan Arimany presenta una publicació digital sobre la seva història i significació

elter.net 21 de juny de 2022 a les 12:19
El passat cap de setmana es va fer un acte de celebració de l'aniversari de la font | Joan Arimany

L’any 1722 es va construir la mina que conduïa l’aigua del pou de Dalt Vila cap a l’actual ubicació de la font de la Mare de Déu, en aquells moments en els límits de la Vila i avui entre la plaça de Dalt Vila i la plaça de fra Bernadí al Baix Vila.


Va ser una obra cabdal per a la millora de l’abastiment d’aigua al Manlleu dels principis de segle XVIII. El nou espai es va posar sota la protecció simbòlica de la Mare de Déu i s’hi va construir una capelleta barroca presidida per una figura de Maria. Enguany es compleixen 300 anys de la construcció de la font i aquest passat cap de setmana ja es va fer un acte de celebració. A més, el gestor cultural Joan Arimany presenta, aquest dimecres (19h) al Museu del Ter, una publicació en línia titulada “La font de la Mare de Déu. L’aigua que sadollava Manlleu”, on aprofundeix sobre l’abastiment de l’aigua a la ciutat i la història de la font des de la seva construcció fins a l’actualitat.


El treball està àmpliament il·lustrat, com és habitual en les publicacions en línia del Museu del Ter. A més, l’equipament explica que també es farà un reconeixement a les “pabordesses de la font”, una entitat que, sense estar inscrita en cap registre, és un dels col·lectius de la societat manlleuenca més antic i amb continuïtat fins al present. Les pabordesses son veïnes properes de la font i que se’n cuiden de forma desinteressada. Per aquests motius, l’Ajuntament de Manlleu vol fer un reconeixement al col·lectiu de dones que encara avui tenen cura de la font de la Mare de Déu.

Etiquetes:
Cultura