26 d'abril de 2024

El Manlleu Film Festival presenta la programació del seu 20è aniversari

El certamen, que es farà del 5 al 10 de juliol, ha rebut 860 curtmetratges, una xifra que denota la seva «bona salut»

Raimon Roma 22 de juny de 2022 a les 11:17
El certamen es farà del 5 al 10 de juliol | elter.net

Del 5 al 10 de juliol se celebrarà la 20a edició del Manlleu Film Festival, el certamen de curtmetratges manlleuenc que enguany ha rebut 860 propostes en les categories internacional, nacional i Osona.


Una de les principals novetats de l’edició d’aquest 2022 és que hi haurà un dia més de projeccions, mentre es mantenen els mateixos espais on es podran veure els curtmetratges de manera gratuïta: el Teatre Municipal i l’exterior del Museu del Ter. El director del Manlleu Film Festival, Èric Motjer, explica que “el festival creix en nombre de pel·lícules en competició i fora de competició”, afegint que “hem rebut 860 projectes, el qual denota la bona salut del certamen”. A més, en gairebé totes les projeccions hi haurà la presència dels directors, directores o productors, i s’ha creat el “Manlleu Film Festival +D”, la primera trobada osonenca de professionals de cinema. Es farà el 9 de juliol al Manlleuet, una activitat que contribuirà a la professionalització de gent que es dedica al cinema.


Durant els 20 anys que es fa el festival, aquest no ha parat de créixer i Motjer va remarcar que es tracti d’un espai de trobada entre productors i directors. “El fet que sigui un festival en petit format és idoni perquè es puguin generar espais d’intercanvi d’opinions i fins i tot de projectes”, assegura el director. El Manlleu Film Fest començarà el dimarts 5 de juliol (19h) amb la projecció de “Four seasons in a day”, d’Annabel Verbeke, al Teatre Municipal. La cloenda es farà el 10 de juliol (19h) també al Teatre Municipal, amb la projecció de “Libertad”, de la directora osonenca Clara Roquet, que serà a l’equipament aquell dia. També les manlleuenques Ariadna Dot i Griselda Jordana, que formen part de la producció de la pel·lícula.

Etiquetes:
Cultura