26 d'abril de 2024

El Banc de Sang impulsa una campanya perquè la gent vagi a donar abans de marxar de vacances

La pròxima jornada de donació de sang a Manlleu serà el 23 de juliol a Can Puget

ACN/Elter.net 2 de juliol de 2022 a les 09:32
Faran falta 40.000 donacions entre juliol i agost per donar resposta als tractaments dels malalts | elter.net

El Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya per pal•liar el descens en les donacions del 30%, previst en les pròximes setmanes.


Faran falta 40.000 donacions entre juliol i agost per donar resposta als tractaments dels malalts. La pròxima jornada de donació de sang a Manlleu s’organitzarà el 23 de juliol a la sala d’exposicions de Can Puget.


La institució ha posat en marxa un centre de trucades on gent coneguda trucaran donants per agrair-los el seu gest i animar-los a donar sang o plasma. També ho faran persones que han rebut sang i voluntaris que ni poden donar sang. Ara mateix, el Banc disposa de sang per als pròxims cinc dies, quan l’òptim és tenir-ne per a vuit.


Enric Contreras, director assistencial, diu que enguany el descens de les donacions fa dies que es nota, des de Sant Joan. Ho relaciona amb el fet que és la primera temporada estiuenca en molt de temps, sense restriccions. Això, explica, ha aguditzat els efectes del canvi d’hàbits de la ciutadania, que afecta habitualment a les donacions.


El 23 de juliol es podrà donar sang a Manlleu, el 4 de juliol a Hostalets de Balenyà, el 13 de juliol a Gurb i el 18 a Vic.

Etiquetes:
Societat