25 d'abril de 2024

El Museu del Ter acull «Reconstruint els pisos de Can Garcia», el darrer acte de reivindicació de la memòria dels blocs

La peça central de l'exposició és una maqueta que reprodueix l'antiga icona manlleuenca

elter.net 3 de juliol de 2022 a les 10:02
La mostra estarà instal·lada a l'equipament cultural fins al 27 de novembre | elter.net

El Museu del Ter compta amb l’exposició temporal “Reconstruint els pisos de Can Garcia”, gairebé un any després del seu enderrocament. El mes passat es va organitzar un acte de record als pisos amb una trobada d’antics veïns i la presentació d’una escultura de l’artista Eulàlia Sellarès.


La mostra, que estarà instal·lada a l’equipament cultural fins al 27 de novembre, és el darrer acte d’aquest projecte de reivindicació de la memòria dels blocs de Can Garcia.


La peça central de l’exposició és una gran maqueta que reprodueix els dos blocs, que fins fa poc governaven l’skyline manlleuenc. L’estructura compta amb 70 calaixos, que contenen dades de la història dels pisos i records de la seva vida quotidiana: objectes, cançons, receptes, documents, entre altres. La mostra també disposa d’un recull de fotografies dels pisos i el seu entorn, ordenades cronològicament, que acaben amb un time-lapse de l’enderroc de l’últim bloc obra del fotògraf David Fajula. Finalment, també hi ha dos documentals del fotògraf Sergi Cámara.


Els actes de reivindicació de la memòria dels blocs de Can Garcia estan impulsats per la Comissió de Veïns dels Pisos de Can Garcia, l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm, l’Ajuntament de Manlleu i el Museu del Ter.  

Etiquetes:
Societat