24 d'abril de 2024

Les baixes per covid tornen a ser automàtiques només notificant els símptomes

El sistema estarà operatiu a partir d'aquest dimecres i la baixa serà per a cinc dies

ACN 6 de juliol de 2022 a les 09:11
L?únic que caldrà per demanar la baixa serà omplir un formulari a la web del CatSalut | ACN

El Departament de Salut posa en marxa aquest dimecres un sistema telemàtic perquè els positius en covid puguin agafar la baixa laboral a través de “La Meva Salut”.


Caldrà omplir un formulari online amb els símptomes que es tenen i un metge de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) revisarà el document i concedirà la baixa, que serà notificada al pacient el mateix dia per SMS o per correu electrònic. No caldrà aportar un test positiu. La baixa serà de cinc dies tot i que es podrà demanar l’alta abans si desapareixen els símptomes. Si els símptomes persisteixen al cap dels cinc dies, recomanen que el malalt acudeixi al centre de salut perquè un metge pugui visitar-lo. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha detallat que la concessió es basarà en un criteri de confiança i que no es faran trucades per comprovar l’estat del pacient.


Craywinckel ha insistit en el fet que l’únic que caldrà per demanar la baixa serà omplir el formulari disponible a la web del CatSalut i explicar els símptomes que es pateixen. El motiu per prendre aquesta decisió, segons ha afirmat Craywinckel, és la voluntat de facilitar la tramitació de la baixa als que pateixen símptomes i evitar que s’acostin a un centre de salut per tal de disminuir la pressió assistencial i que algú amb el virus es passegi per un centre sanitari.


Davant de l’escenari que alguns s’aprofitin de la situació, Craywinckel ha admès que el sistema requereix la corresponsabilitat de la gent i que només s’agafin la baixa els que realment tenen símptomes. Ha afegit que confien que això sigui així tenint en compte que quan es va activar un sistema similar al gener “la gent va actuar d’una manera prou sensata”.

Etiquetes:
Societat