25 d'abril de 2024

La direcció de Vitri redueix a 32 treballadors els afectats per l'ERO, però encara no hi ha acord

El president del comitè d'empresa es mostra indignat per l’actuació de la Generalitat, que 'amaga el cap sota l'ala'

El Ter 26 de febrer de 2009 a les 14:09
Una imatge del comitè d'empresa de Vitri
El Departament de Treball ha de dictaminar entre aquest dijous i demà divendres si accepta o no l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de l’empresa Vitri de Torelló. Així ho ha assegurat el president del comitè d’empresa, Ramon Solà.

Després d’unes llargues i complexes negociacions, un cop esgotats tots els terminis i fins i tot pròrrogues, ahir dimecres la direcció i els treballadors no van aconseguir arribar a l’entesa. Ramon Solà considera que inspecció no hauria d’acceptar l’ERO.

Tot i així, s’ha avançat en algunes qüestions, on l’empresa ha mogut posicions. Per començar, ha desafectat 27 treballadors de l’ERO, per la qual cosa, ara el nombre de treballadors afectats és de 32 persones. Per Solà, això demostra una incoherència, ja que confirmaria que l’empresa necessita més personal del que deia fins ara, encara que sigui per ‘acabar de fer el trasllat a Eslovàquia’. Solà es mostra indignat per l’actuació del Govern de la Generalitat i continua denunciant que el de Vitri és un cas de deslocalització i descapitalització.

En aquests moments es parla d’unes indemnitzacions de 35 dies per 24 mensualitats, superiors a les que Vitri havia fet durant els dos mesos d’estira-i-arronsa. Els topalls serien de 45.000 euros per sota dels 30 anys i de 50.000 pels que superin els 30 anys treballats.
Etiquetes:
Economia i empresa