26 d'abril de 2024

«Les possibilitats que he aconseguit han canviat el rumb de què hagués passat si no hagués tingut aquesta oportunitat»

S'han presentat els resultats del Projecte Impulsa a Manlleu

elter.net 28 de juliol de 2022 a les 09:30
La Fundació Impulsa va fer balanç de la tasca feta fins ara | elter.net

Aquesta setmana va tenir lloc la presentació de les dades de l’últim curs del Projecte Impulsa a Manlleu. La iniciativa té l’objectiu de millorar la igualtat d’oportunitats dels joves, un dels col·lectius amb una taxa d’atur més alta, acompanyant-los en la seva formació i creixement personal.


David Bosch, responsable polític de la iniciativa al municipi, va obrir l’acte celebrat a la sala de sessions de l’Ajuntament. En aquest esdeveniment hi va participar el regidor, el president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs, i la Responsable de Programes de l’entitat, Marta Miró. L’acte també va comptar amb el testimoni d’un jove beneficiari i una mentora del projecte.


Entre els assistents també hi havia el regidor d’Educació, Rafa Cuenca, qui agafarà el testimoni de Bosch com a coordinador del projecte a Manlleu.


Durant el seu torn, Cuyàs va fer balanç de la tasca feta fins ara i va exposar les dades per al pròxim curs. La Fundació Impulsa va néixer el 2015 a la comarca d’Osona. En aquell moment, va becar a 15 joves en situacions econòmiques i socials vulnerables. Després de 7 anys i un creixement exponencial per diferents territoris de Catalunya, aviat acumularà més de 500 beneficiaris, comptant els 300 joves que començaran el pròxim mes de setembre. D’aquests, 80 són osonencs i 20 de Manlleu, sis més que en la primera edició.


El president de la Fundació va agrair la col·laboració de l’Ajuntament, que va néixer “en un moment complicat”, en pandèmia, i que ara han renovat. També va destacar l’èxit del projecte a Manlleu. En el curs 2021-2022 el 95% dels joves van seguir i no van abandonar els seus estudis, un 88% va aprovar totes les assignatures i el 74% va fer voluntariat.


Actualment, la iniciativa compta amb cinc mentors manlleuencs, l’adhesió al projecte del Banc d’Aliments “El Sarró”, l’Escola Bressol Els Colors, l’Escola Bressol Els Picarols, l’Escola Carme Vedruna, la Biblioteca Municipal de Manlleu i l’Associació Tapís. També rep el suport del teixit empresarial del municipi i del Consell Comarcal.


Els joves seleccionats es troben en situacions econòmiques i socials vulnerables. El treball conjunt amb els centres educatius i l’ens local ajuda a detectar aquests perfils, però no és l’únic requisit. Els beneficiaris també han de demostrar motivació, compromís i capacitat de superació i fer voluntariat en alguna entitat social del territori. Així ho va dir Miró, que també va explicar que el “veritable valor del mètode Impulsa”, a part de l’ajut econòmic i de material acadèmic, són els mentors i mentores que acompanyen als “impulsers”.


L’Arturo, jove beneficiari del Projecte Impulsa, va explicar que a través de la iniciativa ha estudiat el Grau Mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes i vol cursar el Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Sobre la seva experiència, va comentar que la mentoria l’havia ajudat en els estudis i a aprendre el “valor de fer coses quan no les vull fer”. També, va explicar que “les possibilitats que he aconseguit crec que han canviat el rumb de què hagués passat si no hagués tingut aquesta oportunitat”.

Etiquetes:
Societat