26 d'abril de 2024

La delegada del Govern a Catalunya visita Manlleu per conèixer in situ els projectes de la ciutat

La trobada també va servir per parlar de les convocatòries dels Fons Next Generation

elter.net 29 de juliol de 2022 a les 17:24
Moment de la signatura del Llibre d'Honor de la ciutat | elter.net

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la regidora, Marta Moreta, van rebre aquesta setmana la visita institucional de Maria Eugenia Gay, delegada del Govern a Catalunya, i Carlos Prieto, subdelegat. La trobada, motivada pel partit socialista manlleuenc, va servir per posar en comú els projectes i necessitats del municipi.


Els representants del govern espanyol i de l’ens local van recórrer tres punts clau de la ciutat: la llibreria Contijoch, l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil i el passeig del Ter. En la primera parada, la delegada del Govern va explicar el bo cultural per a joves de 400 euros, que ja es troba disponible. En el Torrent de la Borina es va posar en valor l’acord entre l’Ajuntament de Manlleu i el Ministeri d’Interior del Govern, en el qual l’Estat va cedir gratuïtament una part dels terrenys de la caserna al consistori manlleuenc per a poder-hi fer equipaments públics. El pacte es va produir gràcies al treball conjunt d’ERC i PSC.


Finalment, es va posar sobre la taula l'avantprojecte del pla especial del Ter, que vol potenciar la zona del passeig, aprofitant espais de caràcter cultural, com per exemple, els canals i algunes naus, i d'altres on es podria desenvolupar activitats lúdiques. Un cop al consistori i com marca el protocol, els representats polítics van signar el Llibre d’Honor de la ciutat. Per acabar, els assistents van parlar de les convocatòries dels fons europeus Next Generation UE, el pla de recuperació de la Unió Europea que suposarà una injecció per Espanya de 140.000 milions d’euros per a pimes i empreses.

Etiquetes:
Política Municipal