25 d'abril de 2024

Finalitzen els cursos d'estiu de l'Espai de Noves Oportunitats de Manlleu

37 persones han cursat i finalitzat les formacions que s'han portat a terme durant el juliol

elter.net 31 de juliol de 2022 a les 09:58
L'ENOM és un espai amb recursos formatius, d'orientació i de recerca de feina

Augmentar l’ocupabilitat i les possibilitats d’inserció dels joves majors de 16 anys que no estudien ni treballen. Aquest és l’objectiu que persegueix l’Espai de Noves Oportunitats de Manlleu (ENOM), que ofereix recursos formatius, d’orientació i de recerca a aquest col·lectiu.


El Centre de Formació d’adults Martí i Pol, espai on es desenvolupa l’activitat de l’ENOM, ha acollit tres formacions durant el mes de juliol: un curs de carretó elevador, un curs de monitor/a de menjador i un curs de monitor/a de lleure. Aquests han estat organitzats perquè s'ha detectat una necessitat real en el mercat, tant per les empreses com per la ciutadania. Entre les tres propostes, sumen un total de 37 persones que han cursat i finalitzat les formacions.


L'activitat de l'ENOM no només es limita a l'estiu, durant el curs escolar es porten a terme estudis com els PFI (Programes de Formació i Inserció), l'obtenció del graduat en ESO, la preparació per l'accés als CFGM (Cicles de Formació de Grau Mitjà), entre altres. Segons les dades que presenta l'Ajuntament de Manlleu, del gener al juny del 2021, 185 persones van passar per l'ENOM, el doble que el curs anterior.


L'Espai de Noves Oportunitat de Manlleu està vinculat a diferents projectes estratègics que ha impulsat la ciutat en l'àmbit d'educació i ocupació, com per exemple, 'Manlleu, ciutat educadora', 'Territori Jove' o el 'Pla estratègic de l'FP d'Osona'.


 

Etiquetes:
Societat