26 d'abril de 2024

El barri de Gràcia anuncia la programació de la 48a edició de les seves festes

Els graciencs i gracienques estaran de celebració del 18 al 21 d'agost

elter.net 1 d'agost de 2022 a les 09:23
Les festes del barri de Gràcia són una de les més antigues d'Osona | elter.net

El mes d’agost a Manlleu és especial. En 31 dies s’aglutinen diverses cites imperdibles, com per exemple, les festes del barri de Gràcia, que enguany arriben a la seva 48a edició. Després de la Festa Major, arriba la proposta festiva dels graciencs i gracienques, que arrencarà el 18 i s’allargarà fins al 21 d’agost.


Dijous, 18 d’agost:


Com marca la tradició, la baixada del campanar d’en Florenci Ficapals, el símbol de les festes, i el seu posterior pregó, obriran la celebració el 18 d’agost. A continuació, festa de l’escuma, botifarrada i caminada nocturna. La primera jornada la tancarà la Gran Quina Gracienca, que repartirà premis als més afortunats.


Divendres, 19 d’agost:


Els tallers i jocs per la mainada, a càrrec de ‘Fa Sol’, obriran el segon dia de la celebració. A la tarda, la gran festa esportiva pels més menuts. Les Olimpíades, programades de 17 a 20h, tornaran a comptar amb reptes que posaran a prova als seus participants: llançament de pesos, salt d’allargada, cursa ràpida i de resistència, entre altres. A partir de les 22h, començaran els concerts. Enguany, les actuacions aniran a càrrec del grup de versions tropicals, Waikiki, i la banda de rock, Pelut i Pelat.


Dissabte, 20 d’agost:


Puntuals a les 10h, començarà la Gran Cursa Popular. Les inscripcions per a la competició es podran fer mitja hora abans del tret de sortida al local de les festes. La música i el teatre seran els protagonistes de la jornada. A partir de les 18h, la tradicional actuació de La Palma Jazz Band, amb Ofrius McAulet; i a les 20h, l’espectacle “Degenérate Mucho” que tindrà lloc al Teatre Casal de Gràcia. Per tancar, Gran Ball de Gala amb el grup Genion’s i versions en acústic amb l’artista Juli Piris. En aquesta última proposta, tothom podrà pujar a l’escenari a cantar.


Diumenge, 21 d’agost:    


A les 11h, missa a l’església de Nostra Senyora de Gràcia, seguida del 42è Homenatge a la Vellesa, que comptarà amb un espectacle teatral i obsequis per als assistents. Les Havaneres, a càrrec del grup Crema Catalana, obriran la tarda. La Cobla Sabadell posarà música a les sardanes, que precediran al gran castell de focs artificials. L’últim acte de les festes del barri de Gràcia serà la passejada de les bobines per la plaça.

Etiquetes:
Societat