26 d'abril de 2024

Manlleu entrega un reconeixement a Mama Dembele per la seva medalla d'or a l'europeu Sub 20

L'acte es va celebrar a l'Ajuntament i va comptar amb la presència del president del Club Bàsquet Manlleu, Joan Nogué

elter.net 2 d'agost de 2022 a les 10:11
Reconeixement a Mama Dembele pels seus èxits esportius | Josep Maria Costa

L’Ajuntament ha atorgat aquesta setmana un reconeixent a la jugadora manlleuenca internacional, Mama Dembele. La seva última fita ha estat convertir-se en la campiona d’Europa Sub 20 amb la selecció espanyola.


L’acte va tenir lloc al consistori manlleuenc i va comptar amb la presència de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido; Núria Martínez, regidora d’Esports, i Joan Nogué, president del Club Bàsquet Manlleu.


Durant la final del campionat, celebrat a Hongria, Dembele va ser la jugadora espanyola que més minuts va disputar, poc més de vint-i-cinc, que li van servir per anotar sis punts, capturar sis rebots i fer dues assistències. La jugadora del Missouri Tigers va firmar una excel·lent competició, durant l’europeu va fer 8 punts, 3,8 rebots i 3,3 assistències per partit.


Mama Dembele va començar la seva carrera esportiva a les categories inferiors del Club Bàsquet Manlleu per casualitat. “A mi no m’agradava el bàsquet”, afirma Dembele, i explica que de petita els seus pares la van apuntar a cosir, que no li va agradar i que la seva autèntica passió era el futbol. “Com que a Manlleu no hi havia equip femení, em vaig decantar pel bàsquet i fins ara”, assegura.


Des de llavors, la seva trajectòria ha sigut plena d’èxits. Va jugar a l’equip Segle XXI, un projecte barceloní que permet combinar la formació amb l’esport; va guanyar la medalla de bronze a l’Europeu de bàsquet Sub 16 (2018), va ser guardonada amb una menció honorífica pel Consell Superior d’Esports com a esportistes en edat escolar (2020), va participar en l’”All Star” de l’NBA de Chicago, entre altres. Actualment, juga al Missouri Tigers i estudia Fisioteràpia i Nutrició.

Etiquetes:
Esports