25 d'abril de 2024

La Festa Major de Manlleu recupera la seva versió més autèntica

Eva Font, regidora de Cultura, explica que se segueix apostant per una celebració diversa i local

elter.net 2 d'agost de 2022 a les 16:38
Festa Major, Festa del Serpent i Fes-te Jove, els tres pilars de la celebració manlleuenca | elter.net

“Obrim la Festa Major amb normalitat, tornem al 2019”. Representants de l’Ajuntament de Manlleu, la Festa del Serpent i de Fes-te Jove han presentat la programació festiva que tindrà lloc durant les pròximes setmanes a la ciutat.


Eva Font, regidora de Cultura, va obrir l’acte explicant que la principal festa manlleuenca recupera el seu format previ a la pandèmia i que se seguirà “apostant per la diversitat d’espectacles, activitats adreçades a tots els públics i també propostes locals i comarcals”.


La Cercavila de Gegants i Capgrossos donarà inici a la celebració el divendres 12 d’agost. La rua, acompanyada per la Xaranga Damm-er, començarà a davant de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i acabarà a la plaça Fra Bernadí. A continuació, Carme Molist, pagesa i aficionada a la fotografia de la natura, pronunciarà el pregó d’enguany. L’acte s’ubicarà de nou als Jardins de Can Puget i començarà a les 20:30 h.


De fet, aquest espai es tornarà a convertir en un dels punts clau de la festa manlleuenca, acollint actes com l’actuació del saxofonista, Pep Poblet, que tindrà lloc el dilluns 15 d’agost. Les havaneres a càrrec del grup Havàname, les sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i els concerts de Sixtus, Marcel i Júlia i l’orquestra Selvatana, completaran l’apartat musical de la celebració.


Aquest any, l’organització se suma a la campanya “Sobren els motius”, la iniciativa que porta a terme accions per combatre l’emergència climàtica. Eva Font va explicar que en aquesta edició, per exemple, es donaran ampolles reutilitzables durant l’activitat “Bicibarris”. 


“Volem una Festa Major lliure d’agressions sexistes i lgtbifòbiques”


Rafa Cuenca, regidor d’Igualtat, va dir que tot l’equip organitzatiu de la Festa Major és coneixedor del protocol de violències sexuals, que regula les actuacions que s’han de dur a terme davant d’un cas sexista o lgtbifòbic. Paral·lelament, s’instal·larà un punt lila la nit del 14 al 15 d’agost i, en aquest sentit, es donarà suport a Fes-te Jove a través de la incorporació d’una psicòloga en el punt lila propi de l’entitat. També, s’està treballant per organitzar rutes segures des dels punts on hi hagi concerts.  

Etiquetes:
Societat