27 d'abril de 2024

«Estem preparats per començar la millor Fes-te Jove que s'ha viscut mai»

La festa del jovent de Manlleu recupera actes emblemàtics com el «Cantabars» o l'«Enterrament de la Bota»

elter.net 3 d'agost de 2022 a les 09:33
En Titiu i la Dolçaina tornaran a sortir al carrer | Constanci Navarro

La festa autoorganitzada del jovent de Manlleu torna “amb més força que mai”. Representants de la comissió de Fes-te Jove van anunciar les novetats, els actes tradicionals i els recuperats, entre aquests, una festa emblemàtica: el “Cantabars”.


El 2020 els cantadors i cantadores no van poder sortir al carrer. Tampoc es va celebrar la rua de l’Enterrament de la Bota. El 2021 es van organitzar els “Xarrups de Fes-te Jove”, una programació totalment adaptada al context de pandèmia. Enguany, la comissió diu que està preparada “per començar la millor Fes-te Jove que s’ha viscut mai”, recuperant els actes estrella, mantenint la tradició i incorporant noves propostes.


El “Cantabars” obrirà la programació aquest divendres a les 21:30h. L’acte arrencarà a Dalt Vila i finalitzarà al Prat del Rocòdrom. Durant el recorregut, els participants cantaran diverses cançons populars mentre visiten els bars de Manlleu. Les actuacions de Blú i DJ Rutxo tancaran la primera jornada.


L’endemà, concerts a càrrec de Marta Frigola, Entresol 2na, Maluks, Tribade, Tremenda Jauría, Manifa i Dj Trapella. A partir de les 21h, passaran per l’escenari situat al Prat del Rocòdrom, grups i artistes de Trap, Reggae, Punk, entre altres.


El diumenge 7 d’agost, l’organització recupera un acte històric, la “Baixada de Carretons”, que no es celebrava des del 2014. Els participants hauran de completar la Baixada de la Fidela. Entre els actes més clàssics, també hi trobem, el “Gran Bingo de Fes-te Jove”, l'"Enterrament de la Bota", que s'ha recuperat del 2019; o el sopar popular, que celebrarà els 20 anys de la festa. Sobre les novetats, ressalta la cursa “Beer-Mile”, una competició que substituirà “Els 296 de Manlleu”. Es tractarà de fer quatre voltes corrent al canal situat al davant de La Salle Manlleu, en total, 1.609 metres. En cada volta, s’haurà de fer el tast d’una cervesa.


Es poden consultar els detalls de la programació a través de festejovemanlleu.cat.

Etiquetes:
Societat