24 d'abril de 2024

La Generalitat dóna el vistiplau a l'ampliació de l'Esclat de Malla, menor del que estava prevista

L’establiment actual s’enderrocarà i es construirà un nou edifici a la mateixa parcel·la

El Ter 26 de febrer de 2009 a les 14:57
El logotip de la marca Esclat, propietat de Bon Preu
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, mitjançant la Direcció General de Comerç, va donar llum verda aquest dimecres a la llicència comercial per a l’ampliació del centre comercial Esclat de Malla. Finalment, l’ampliació no serà tan gran com s’havia previst.

Llavors, a finals del 2005, hi va haver una gran polèmica entre l’equip de govern de CiU i els Independents per Malla. Ara, l’ampliació que es contempla suposa afegir 1.473 m2 de superfície de venda del centre comercial. Lluís Muntal, dels Independents, explica que durant l’anterior mandat es van enutjar per l’actitud de l’equip de govern de CiU, però que no tenen res a dir respecte els plans comercials de Bon Preu.

L’establiment actual, constituït per un hipermercat de 4.022 m2 de superfície de venda i per una galeria de 890 m2, s’enderrocarà i es construirà un nou edifici a la mateixa parcel·la. Amb l’ampliació proposada l’hipermercat passarà a tenir 5.228 m2 de superfície de venda i la galeria 1.157m2. per Muntal, no es van fer bé les coses i el sòl rural que es va deixar que Bon Preu adquirís a Malla, que posteriorment es va requalificar com a comercial, era excessiu.

Per aprovar el projecte, el Departament explica que va tenir en compte que l’establiment té més de 10 anys d’antiguitat i la superfície de venda ampliada no supera el 30%. Aquest projecte s’adequa al Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials de Catalunya 2006-2009, que preveu un supòsit específic per l’ampliació d’equipaments comercials que estan fora de la trama urbana consolidada.
Etiquetes: