25 d'abril de 2024

El Serpent de Manlleu retorna als seus orígens

L'associació explica que enguany la participació és molt alta, amb unes 300 persones

elter.net 4 d'agost de 2022 a les 08:50
La Festa del Serpent de Manlleu recupera el seu format previ a la pandèmia | elter.net

La Festa del Serpent de Manlleu “retorna als inicis”. Laura Sitjà, portaveu de la celebració manlleuenca, explica que la festa d’enguany recupera el format previ de la pandèmia i que l’espectacle de l’any passat, creat i executat conjuntament amb la companyia Fura del Baus, va ser un “fet excepcional”.


Com és habitual, l’associació ha preparat una jornada que inclourà activitats per a tots els públics. A les 10:30h començarà la caminada del Serpent i la lectura teatralitzada “La Llegenda del Serpent de Manlleu”. L’esdeveniment començarà a la Devesa i es traslladarà, acompanyats del ritme dels tabals, al bosquet que hi ha a l’altra banda del riu Ter. Allà es farà la primera interpretació de la llegenda.


A la tarda, a partir de les 16:30h, tallers diversos a la zona de l’Embarcador a càrrec de l’Agrupament Escolta Arrels. A les 19h començarà la representació del Serpent per part dels nens i nenes de Manlleu. La funció començarà a la plaça de les Dones del Ter i seguirà a la zona dels rentants, finalment, la rua tornarà al punt de sortida. Des de l’organització es demana als assistents que participin d’aquest recorregut.


El plat fort de la jornada arribarà a les 22h. Música, foc, llum i tradició s’uniran per rebre la llegenda més famosa de la ciutat, el Serpent. La bèstia recorrerà tota la vila a la recerca del seu diamant. L’espectacle començarà a la Devesa, passarà per la plaça de les Dones del Ter, s’enfilarà pel carrer Cavalleria i el passeig de Sant Joan, fins a arribar a les Tres Creus. Allà es farà el tradicional “No passaràs!”, que comptarà amb un gran espectacle pirotècnic.


L’acció es traslladarà cap a Dalt Vila, on el poble decidirà on amagar el diamant. El desenllaç tindrà lloc a la plaça Fra Bernadí. Després del concert de Sixtus, es farà el “Salt del Diamant”, la celebració del poble per haver aconseguit robar-li el diamant al Serpent.


L’associació explica que enguany la participació és molt alta, unes 300 persones, xifres que superen les que es van registrar el 2019, amb unes 250 persones. Això “ens enorgulleix perquè pensàvem que, després de tres anys, la festa podria haver decaigut, però hem vist que no. A la gent encara li ha agafat més el cuc”, explica Laura Sitjà.

Etiquetes:
Cultura