25 d'abril de 2024

Estudi d'optimització energètica al Museu del Ter

El cost de les propostes plantejades per la Diputació de Barcelona puja a prop de 390.000 euros

elter.net 4 d'agost de 2022 a les 09:41
S'han plantejat diverses mesures de millora passives i actives | Museu del Ter

La Diputació de Barcelona ha portat a terme un estudi d’optimització energètica al Museu del Ter. El treball ha consistit a avaluar el comportament energètic de l’edifici i definir propostes d’estalvi. L’objectiu d’aquest procés és entregar un full de ruta a l’Ajuntament de Manlleu, titular de l’equipament, per aconseguir un equipament més eficient i amb més confort tèrmic.


S’han plantejat diverses mesures de millora passives i actives. Les primeres són el canvi de cobertura de la nau, la millora de les finestres amb marcs amb trencament de pont tèrmic i l’aïllament de les façanes per l’interior. Per altra banda, les mesures actives són: el canvi de la caldera per una de més eficient, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i el canvi d’il·luminació a tipus led.


El cost de les propostes plantejades puja a 388.924 euros. L’informe inclou l’estalvi energètic que s’assoliria i el període de retorn de la inversió. D’aquesta manera, es vol facilitar la presa de decisió a l’equip municipal sobre la priorització de les mesures a implantar.


L’acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015.

Etiquetes:
Economia i empresa