25 d'abril de 2024

Èxit de la nova oferta lúdica i educativa d'estiu organitzada per l'Ajuntament de Manlleu

Gairebé 200 infants i joves han participat dels casals i tallers organitzats directament per l'ens local

elter.net 5 d'agost de 2022 a les 14:26
S'han fet tallers de cinema, cuina, robòtica, reforç acadèmic, entre altres | Ajuntament de Manlleu

Aquest estiu, l’Ajuntament de Manlleu ha apostat per tallers, casals i activitats adreçades a públics més concrets. Fa uns mesos, l’ens local va detectar i estudiar les necessitats lúdiques del municipi i va posar en marxa un seguit de casals d’estiu de temàtiques diverses, amb preus assequibles i complementaris a l’oferta ja existent. Gairebé 200 infants i joves han participat d’aquests casals i tallers.


L’any passat, l’Ajuntament de Manlleu va reformular el programa d’activitats municipals que s’oferien durant l’estiu. Fins aquell moment, l’ens local organitzava una única proposta, un gran casal municipal. Això limitava molt a les famílies que accedien a aquestes activitats de lleure a través d’ajudes econòmiques, ja que només hi havia una possibilitat. L’oferta més variada i específica l’oferien les entitats del municipi, que també muntaven casals.


El 2021, l’ens local va substituir el seu projecte estiuenc per una col·laboració amb diferents entitats del territori, per muntar conjuntament els casals. D’aquesta manera, s’ampliava l’oferta municipal. Aquest estiu, la idea ha anat més enllà.


A part d’oferir suport a totes aquestes iniciatives, l’ens local ha engegat diferents casals, tallers i activitats amb un públic més concret. A través d’un estudi de mercat, es va detectar que faltaven, sobretot, propostes dirigides al jovent de la ciutat. Es van organitzar grups reduïts, amb temàtiques demanades i inexistents, que comptaven amb l’expertesa de diferents entitats.


S’han fet tallers de cinema, a càrrec de l’Associació Nadir; de cuina, organitzat per Sambucus; de robòtica, amb l’entitat Aprentik; cursos de reforç acadèmic, d’esport, d’anglès, entre altres. La programació d'activitats d'estiu d'enguany de l'Ajuntament de Manlleu s'emmarca en el projecte "Estiu Enriquit" de l'Aliança Educació 360.

Etiquetes:
Societat