26 d'abril de 2024

El barri de Gràcia escalfa motors per l'inici de la seva Festa Major

Del 18 al 21 d'agost se celebraran diverses activitats amb motiu de la festivitat

elter.net 16 d'agost de 2022 a les 09:01
El barri de Gràcia està de festa | elter.net

El mes d’agost a Manlleu és especial. En 31 dies s’aglutinen diverses cites imperdibles, com per exemple, les festes del barri de Gràcia, que enguany arriben a la seva 48a edició. Després de la Festa Major, arriba la proposta festiva dels graciencs i gracienques, que arrencarà el 18 i s’allargarà fins al 21 d’agost.


Dijous, 18 d’agost:


Com marca la tradició, la baixada del campanar d’en Florenci Ficapals, el símbol de les festes, i el seu posterior pregó, obriran la celebració el 18 d’agost. A continuació, festa de l’escuma, botifarrada i caminada nocturna. La primera jornada la tancarà la Gran Quina Gracienca, que repartirà premis als més afortunats.


Divendres, 19 d’agost:


Els tallers i jocs per la mainada, a càrrec de ‘Fa Sol’, obriran el segon dia de la celebració. A la tarda, la gran festa esportiva pels més menuts. Les Olimpíades, programades de 17 a 20h, tornaran a comptar amb reptes que posaran a prova als seus participants: llançament de pesos, salt d’allargada, cursa ràpida i de resistència, entre altres. A partir de les 22h, començaran els concerts. Enguany, les actuacions aniran a càrrec del grup de versions tropicals, Waikiki, i la banda de rock, Pelut i Pelat.


Dissabte, 20 d’agost:


Puntuals a les 10h, començarà la Gran Cursa Popular. Les inscripcions per a la competició es podran fer mitja hora abans del tret de sortida al local de les festes. La música i el teatre seran els protagonistes de la jornada. A partir de les 18h, la tradicional actuació de La Palma Jazz Band, amb Ofrius McAulet; i a les 20h, l’espectacle “Degenérate Mucho” que tindrà lloc al Teatre Casal de Gràcia. Per tancar, Gran Ball de Gala amb el grup Genion’s i versions en acústic amb l’artista Juli Piris. En aquesta última proposta, tothom podrà pujar a l’escenari a cantar.


Diumenge, 21 d’agost:    


A les 11h, missa a l’església de Nostra Senyora de Gràcia, seguida del 42è Homenatge a la Vellesa, que comptarà amb un espectacle teatral i obsequis per als assistents. Les Havaneres, a càrrec del grup Crema Catalana, obriran la tarda. La Cobla Sabadell posarà música a les sardanes, que precediran al gran castell de focs artificials. L’últim acte de les festes del barri de Gràcia serà la passejada de les bobines per la plaça.

Etiquetes:
Cultura