24 d'abril de 2024

Convocatòria d'ajudes d'urgència social en concepte de pobresa energètica

Ho poden sol·licitar famílies que hagin de cobrir deutes de despeses bàsiques com l'electricitat, el gas o l'aigua

elter.net 6 de setembre de 2022 a les 12:07
Les ajudes es poden demanar fins al 23 de setembre

El dia 12 de setembre s'obre la convocatòria per les ajudes dels deutes en factures de subministrament de llum, aigua i gas. Aquesta estarà oberta fins al pròxim 23 de setembre.


Els ajuts d'urgència social en concepte de pobresa energètica tenen per finalitat cobrir deutes de les despeses bàsiques de subministrament d'energia elèctrica, de gas i aigua dels habitatges on resideixen famílies que es trobin en situació de necessitat econòmica i social. Seran beneficiàries dels ajuts les persones i/o famílies empadronades a Manlleu, que estiguin en situació administrativa regular i integrats l'Àrea Bàsica de Serveis Socials de Manlleu.


Aquestes persones hauran de complir amb els criteris de concessió de l'ajut definit a les bases. Trobar-se en alguna de els situacions de vulnerabilitat; disposar de l’informe de vulnerabilitat social (RER) vigent tramès a l’empresa subministradora; tenir un deute reconegut de subministraments i acreditat per les empreses subministradores; tenir contractada la tarifa d’últim recurs o de mercat regulat o bé estar en tràmit de la mateixa (no estar al mercat lliure) i tenir un consum responsable. Per l’aplicació d’aquest criteri es tindran en compte els consums fixats per l’Agència d’energia d’Osona i el consum per trams d’aigua estipulats per Agbar.


A més, els demandants també hauran de gaudir del bo social en cas de complir amb els seus requisits o bé estar en tràmit del mateix; tenir el NIF o NIE vigent i trobar-se en una situació econòmica igual o per sota dels llindars explicats a les bases.

Etiquetes:
Economia i empresa