26 d'abril de 2024

Les comunitats energètiques seran el fil conductor de la fira alTERna't

Aques diumenge, 18 de setembre, el Passeig del Ter es convertirà en l'epicentre de l'Economia Social i Solidària

Raimon Roma 14 de setembre de 2022 a les 11:11
Aquest dimarts es va fer la presentació de la fira | elter.net

Després de dos anys sense poder-se fer, la fira alTERna’t, la principal activitat del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona, s’ha tornat a convocar per aquest pròxim diumenge 18 de setembre.


Des de les 10h i fins després de l’hora de dinar, la zona de l’Embarcador del Ter de Manlleu es convertirà en un espai on es faran activitats, tallers, taules rodones i on entitats i associacions vinculades a l’Economia Social i Solidària (ESS) oferiran els seus productes i serveis. La fira l’organitza la mateixa xarxa d’entitats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu i l’eix central d’enguany son les comunitats energètiques. Des del sector de l’alimentació fins al de l’artesania, les entitats presents a la fira de diumenge oferiran els seus productes, mentre que també es faran tallers per aïllar portes i finestres de casa per estalviar energia o un altre de reciclatge de roba. També hi haurà oferta de jocs lúdics pels més petits i al Museu del Ter, comunitats energètiques de Catalunya, les Illes Canàries i Navarra faran una taula rodona explicant les seves experiències (12h). Abans, a les 10h, xerrada de Joan Herrera, director d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. La fira acabarà amb un dinar popular (14h). Consulta aquí totes les activitats de la fira alTERna’t.


"Per formar part de la xarxa alTERna't només cal compertir els seus valors"


Aquest dimarts al matí es va fer la presentació de la fira del pròxim diumenge amb la presència, entre d’altres, de Flory Martínez, representant de les entitats que conformen la xarxa. De fet, en aquest sentit, va dir que per formar part de l’alTERna’t i de l’ESS només cal “compartir els seus valors”. “Pretenem donar visibilitat a qualsevol activitat econòmica, a iniciatives que tenen la necessitat de produir, distribuir i consumir sent respectuoses amb el medi ambient i les persones”, va dir Martínez.


Betlem Parés, coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu va afirmar que “des del 2015 treballem conjuntament amb entitats que formen part de l’ESS” i “cada any treballem amb un pla d’acció per enfortir relacions i compartir els valors i la manera de ser del sector públic”. Finalment, Pau Pañella, tècnic de comunitats energètiques de l’Agència Local de l’Energia d’Osona va recalcar que des de l’ens comarcal “des de fa dos anys donem suport a la creació de comunitats energètiques a la comarca” i que donen suport a tothom qui aposti per la transició energètica i a la ciutadania, qui explica que “hi juga un paper molt important.


La xarxa alTERna’t la conformen actualment una cinquantena d’entitats. Si bé la fira és l’activitat més visible de totes les que organitzen, al llarg de l’any també duen a terme altres accions per donar a conèixer i reforçar l’economia social i solidària a la comarca i tot el que comporta en tant que model més just i equitatiu.

Etiquetes:
Economia i empresa