26 d'abril de 2024

L'Ateneu Cooperatiu i el Museu del Ter premien els treballs sobre la història del cooperativisme a la Catalunya Central

Es donarà un guardó de 300 euros i dos de 150, que es podran gastar en productes de cooperatives del territori

elter.net 18 de setembre de 2022 a les 12:29
Presentació de "La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur"

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i el Museu del Ter organitzen els Premis per treballs de recerca de batxillerat sobre aspectes de la història del cooperativisme a la Catalunya Central.


Es donaran tres premis a l’alumnat de batxillerat de centres educatius del territori (Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès), que finalitzin el treball de recerca al curs 2023-24. Hi haurà un guardó de 300 euros i dos de 150, que es podran gastar en productes de cooperatives de les comarques centrals.


Els treballs de recerca es podran presentar fins al 15 de febrer del 2024 i el veredicte es donarà a conèixer dos mesos després. Els participants hauran de tractar temes que tinguin relació amb la història del cooperativisme a la Catalunya Central. L’organització ofereix diferents temes als participants i posa a disposició persones expertes per a orientar a alumnat o professorat, en cas que faci falta. Per inscriure’s a la convocatòria, cal contactar amb l’Ateneu a través del correu ateneu@coopcatcentral.cat.


El jurat estarà format per tres persones expertes en l’àmbit de la història i el cooperativisme designades per l’Ateneu i el Museu del Ter. Es valorarà que els treballs siguin aportacions originals, que tinguin un bon plantejament teòric, rigor metodològic i adequació de les fonts, a més d’aspectes estructurals i de presentació.


La convocatòria s’emmarca en un dels objectius de l’Ateneu, d’estendre els valors i les pràctiques de l’economia social i el cooperativisme. La presentació de la publicació “La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur” dels historiadors osonencs Gerard Vallejo i Joan Torrents, que va tenir lloc el passat mes de maig, també forma part d’aquest projecte.

Etiquetes:
Cultura