25 d'abril de 2024

El CCO aprova el projecte d'una instal·lació fotovoltaica a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Manlleu

El 2023 una desena de depuradores d'Osona funcionaran amb un 20% d'autoconsum

elter.net 1 d'octubre de 2022 a les 08:36
En aquest terreny i a la teulada de l'edifici hi col·locaran 506 plaques solars | elter.net

El Consell Comarcal d’Osona (CCO) ha aprovat en sessió plenària el projecte d’una instal·lació fotovoltaica a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Manlleu. En aquest terreny i a la teulada de l’edifici hi col·locaran 506 plaques solars de 445 Wp amb una potència nominal de 225 kW.


La instal·lació està previst que produeixi gairebé 300.000 kWh anuals, un 23,8% de la demanada energètica de l’EDAR. Això significa que gairebé una quarta part de l’energia que consumeix la depuradora serà d’autoconsum, alimentada per l’electricitat generada amb la instal·lació fotovoltaica.


El Consell Comarcal d’Osona i Depuradores d’Osona, empresa mixta que s’encarrega de la gestió de les instal·lacions de depuració d’aigües residuals urbanes de la comarca,  van engegar aquest projecte de col·locació de plaques fotovoltaiques a les depuradores a finals de l’any 2021. La primera actuació va ser a l’EDAR de Centelles.


Durant el 2022, s’ha aprovat el mateix projecte a les EDAR de Vic, Tona i Manlleu, i la Vall del Ges, Prats de Lluçanès i Folgueroles es troben en fase d’aprovació i redacció dels projectes per a les seves depuradores. Totes aquestes instal·lacions garantiran, com a mínim, un 20% d’autoconsum. També s’està treballant per aconseguir un 100% d’autosuficiència a les plantes petites, com per exemple, la de Vilalleons i Sant Martí d’Albars.

Etiquetes:
Societat