25 d'abril de 2024

Més a prop d'obrir el nou local del Casal Boira Baixa situat al carrer Enric Delaris

Un any i mig després d'haver anunciat el projecte, l'entitat ja té les claus de l'edifici

elter.net 1 d'octubre de 2022 a les 14:25
Ara mateix, l'entitat es troba buscant finançament per afrontar la nova etapa | Casal Boira Baixa

Casal Boira Baixa ja disposa de les claus de l’edifici situat al carrer Enric Delaris de Manlleu. Un any i mig després de donar a conèixer la intenció de traslladar-se, l’entitat ha anunciat la novetat aquest migdia a la plaça Flama del Canigó. 


Finalment, no s’haurà d’enderrocar l’estructura i això accelerarà tot el procés per instal•lar-se al nou espai. Ara mateix, l’entitat es troba buscant finançament per afrontar la nova etapa i està pendent de rebre la llicència d’obra.   


Tot i això, l’edifici haurà de passar per diverses obres d’adequació per deixar-lo llest per entrar-hi i engegar-hi l’activitat. L’any passat es va idear un projecte que dividia l’espai en tres grans zones: una primera, per fer-hi reunions i assemblees; una altra zona polivalent àmplia, equipada, funcional i versàtil, i una darrere amb espai per un bar i amb exposició i venda de productes socials.  


El procés per canviar d’ubicació es va encetar l’abril del 2021, però el debat sobre la necessitat de reubicar la seu de l’entitat va començar molt abans. L’empitjorament de l’actual local, que no disposa de calefacció, aigua calenta o accés per a persones amb mobilitat reduïda, van forçar la decisió. 


Des del 2021 i encara ara, el Casal Boira Baixa porta a terme la campanya “Agafem impuls” per finançar el projecte, sobretot, a través de donacions i microcrèdits de socis i sòcies. L’entitat també ha comptat amb assessorament professional extern i amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu. Per acabar d’aconseguir el finançament, Casal Boira Baixa està parlant amb cooperatives de finançament ètic.

Etiquetes:
Societat