26 d'abril de 2024

Manlleu participarà a la nova proposta Osona Artimur

Es tracta d'una iniciativa d'art urbà impulsada per Osona Turisme, conjunta amb 4 municipis més.

elter.net 6 d'octubre de 2022 a les 10:56
Una paret de Manlleu | Osona Turisme

Manlleu serà un dels cinc municipis que participarà a la nova proposta cultural Osona Artimur. Es tracta d’una iniciativa d’art urbà impulsada per Osona Turisme, amb què es faran intervencions artístiques, com per exemple 25 instal·lacions artístiques amb escultura de petit format o 18 murals que recorreran la història i el patrimoni local de cadascuna de les 5 localitats (Manlleu, Alpens, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta).


En el cas de Manlleu, la temàtica de les creacions artístiques serà el riu Ter com a símbol d’identitat i singularitat del municipi. A més, hi haurà una intervenció de l’artista Daniel Muñoz, que comptarà amb la col·laboració d’Osonament. La inauguració del projecte a Manlleu serà el 29 d’octubre, dia en què també es donarà el tret de sortida a una nova edició del Manlleu galeria d’art.


El projecte tindrà 2 fases: una primera en què es podrà seguir la creació dels murals, que anirà a càrrec de 19 artistes reconeguts, nacionals i internacionals; i una segona en la qual es crearà l’itinerari artístic de cada poble, així com també entre municipis perquè tothom pugui fer el recorregut pel seu propi compte, quan vulgui, i de forma gratuïta.


Entre els artistes escollits hi haurà figures destacades com Zoer (França), Ana Barriga (Espanya), Satone (Alemanya), Nano 4814 (Espanya), Luogo Comune (Itàlia), Daniel Muñoz (Espanya) i Jan Valverdú (Catalunya), entre d’altres.


Osona Artimur es fa en el marc del projecte “Osona: paisatge, territori i cultura” impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Etiquetes:
Cultura