25 d'abril de 2024

La Catalunya Central demana una subvenció per a 79 projectes dels fons europeus FEDER

la convocatòria d'aquests fons europeus han disminuït el nombre de projectes presentats

El Ter 28 de febrer de 2009 a les 13:24
Antoni Casassas, Miquel Arisa i Carles Bassaganya
La Catalunya Central demana una subvenció dels fons europeus FEDER per a 79 projectes. El director general d'Administració Local Carles Bassaganya, que ha presentat les peticions de sol·licituds aquest divendres a Vic, diu que la convocatòria d'aquests fons europeus han disminuït el nombre de projectes presentats.

Per Bassaganya, les 'noves regles de joc' marcades des d'Europa per a Catalunya, on no es permet subvencionar projectes com escoles bressol o abastaments d'aigua, ha estat determinant per aquesta frenada.

El coordinador dels serveis territorials del Departament de Governació a la Catalunya Central, Antoni Cassasas, ha deixat clar que una vintena de projectes tenen poques possibilitats de ser subvencionats perquè estan pensats 'seguint els criteris de l'anterior convocatòria'. Tot i aquest fet, Cassasas ha deixat clar que s'ha insistit molt en presentar projectes amb els nous objectius fet pel qual també s'ha reduït moltes sol·licituds.

En el total de Catalunya, s'han presentat fins a 566 projectes que ara s'hauran de puntuar i analitzar. En l'anterior convocatòria, el nombre de sol·licituds superava el miler. En total, han demanat fons pel període 2007-2013 un total de 406 ajuntaments, 19 consells comarcals, dues diputacions, vint consorcis, quatre mancomunitats i quatre entitats municipals descentralitzades.
Etiquetes:
Societat