25 d'abril de 2024

L'ocupació desaccelera, però continua creixent

El president de la Cambra, Pere Antentas, destaca Manlleu "com a líder industrial de la comarca en els darrers anys".

elter.net 25 d'octubre de 2022 a les 12:09
El president de la Cambra d'Osona, Pere Antentas, ha presentat aquest dilluns les xifres i previsions | Cambra Osona

La Cambra d’Osona ha presentat aquest dilluns l’informe d’ocupació a la comarca en aquest darrer trimestre. Les dades mostren que l’economia ha disminuït el ritme com l’economia catalana, però que continua creixent. Segons el president de l’entitat, Pere Antentas, enguany s’acabarà amb un creixement del 4,6% i l’any vinent serà entre l’1 i el 2%. Així doncs, els indicadors presentats mostren que l’any 2023, a Osona, no hi haurà destrucció de llocs de treball ni de destrucció d’afiliats a la Seguretat Social a Osona.


La importància de Manlleu


Sobre el paper de Manlleu en l’economia de la comarca, Antentas ha destacat que Manlleu “ha sigut la líder indiscutible en els darrers anys” i que “el polígon té molt potencial perquè compta amb molta indústria del metall i de components metal·lúrgics”.


Tot i la marxa de General Cable, per Antentas s’han obert “noves oportunitats que s’instal·laran a les instal·lacions d’El Cordó” i ha reconegut que Manlleu està treballant per fer els deures “amb una planificació molt important de polígons industrials i de connexió amb vies ràpides”. “Si es posen d’acord amb Territori per on connectar els polígons amb una via ràpida, tot el teixit industrial guanyarà molta competitivitat”, ha sentenciat.

Etiquetes:
Economia i empresa