25 d'abril de 2024

GasN2itrogen i Neurekalab, guanyadors dels Premis Innovacat 2022

També s'ha reconegut les empreses Fundació Tac Osona i Cooperativa +65 amb els Accèssits

elter.net / ACN 28 d'octubre de 2022 a les 09:02
Fotografia final de l'acte de lliurament de premis | Ajuntament de Manlleu

GasN2itrogen i Neurekalab són les dues empreses guanyadors dels Premis Innovacat 2022 que s'han entregat aquest dijous al vespre a Manlleu. D'una banda, GasN2itrogen s'ha endut els 20.000 euros del premi de la categoria Avança, mentre que Neurekalab s'ha emportat els 12.000 euros de la categoria Empresa Jove.


Neurekalab és una 'spin-off' de la UVic-UCC i la UB que va néixer a finals del 2019 amb l'objectiu d'acompanyar els infants a superar les dificultats d'aprenentatge i transformar digitalment els procesos de detecció i d'intervenció.


GasN2itrogen és un projecte de disseny, desenvolupament i comercialització a gran escala d'una tecnologia d'assecatge desagregat. Millora energèticament el procés existent per a l'assecatge de productes alimentaris curats i madurats, sense afectar-ne el producte final ni les seves qualitat


Enguany també s'ha reconegut a dues empreses en el marc dels Accèsits Innovacat: Fundació Tac Osona i Cooperativa +65. Totes dues s'han endut 5.000 euros de premi. A l'edició d'enguany hi han participat 34 empreses, de les quals 32 van ser finalistes: 15 en la categoria d'Empresa Jove i 17 en la d'Avança.


L'Ajuntament de Manlleu i les empreses Grup Bon Preu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor van convocar el passat mes de maig la vuitena edició dels premis Innovacat. Es tracta d'uns premis biennals que tenen l'objectiu d'estimular el sector empresarial d'Osona i el seu entorn davant dels reptes actuals.

Etiquetes:
Economia i empresa