27 d'abril de 2024

Manlleu s'omple d'art amb els projectes d'Osona Artimur i Manlleu Galeria d'Art

L'acte d'inauguració es va fer a l'espai cultural Can Patalarga

elter.net 30 d'octubre de 2022 a les 13:52
4 murals i 7 aparadors repartits per la ciutat de Manlleu | OPE Manlleu

El projecte d’Osona Artimur, que enguany engloba la Manlleu Galeria d’Art, ha quedat oficialment inaugurat. Ahir a la tarda es van organitzar dues visites guiades pels 4 murals integrats a l’espai urbà de la ciutat i pels 7 aparadors que s’han convertit temporalment en galeries d’art.


A les sis de la tarda va arrencar, des del Museu del Ter, el recorregut per conèixer els 4 murals pintats a la potabilitzadora, a Can Mataró, al Passeig del Ter i a l’ASVAT. També, per descobrir totes les intervencions espontànies que l’artista Isaac Dordal ha dut a terme. Els murals han anat a càrrec d’artistes com Daniel Muñoz, Luogo Comune, Eloise Gillow i Rosh333. La mostra d’art mural té com a fil conductor el riu Ter i el passat industrial i emprenedor centrat en el sector tèxtil i metal·lúrgic.


La proposta no només s’ha dut a terme a la Capital del Ter, sinó per tot Osona. Manlleu, Alpens, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta han acollit aquesta iniciativa artística.


Unes quaranta persones participen de la presentació de la 9a edició de la Manlleu Galeria d’Art


La performance de l’artista Sabrina Rodríguez, que va tenir lloc a Can Patalarga, va donar pas al recorregut per la 9a edició de la Manlleu Galeria d’Art. L’actuació, una peça creada especialment per l’ocasió, va ser una dansa que volia fer reflexionar als assistents sobre la relació de la població amb les xarxes socials.


Enguany, la mostra repartida per diferents aparadors de la ciutat, disposa de 7 espais. Es tracta de locals en desús, que fins al 8 de gener passaran a ser el centre d’atenció. Les creacions han anat a càrrec de 9 artistes, que han proposat des d’il·lustracions, pintures, escultures, infografies o Toy Art. Entre ells, destaca Xevi Vilaró, pintor autodidacta amb més de 20 anys dins del circuit d’art professional i amb presència en fires internacionals. Per aquesta ocasió, ha ofert la seva obra ‘Fuck You All’. Entre els artistes, també cal subratllar a Cesc Grané. El manlleuenc, resident a Japó, és un il·lustrador especialitzat en el disseny de personatges. A la mostra hi ha aportat la seva obra ‘Yamanashi’.  


Des de fa 9 anys, la Manlleu Galeria d’Art converteix els locals buits en aparadors artístics. Un dels principals objectius és donar visibilitat als espais tancats i millorar la imatge comercial de Manlleu. Alhora, la iniciativa apropa l’art contemporani al carrer i el treu del seu lloc d’exposició habitual i de la centralitat de Barcelona.

Etiquetes:
Cultura