27 d'abril de 2024

Les pastisseries de Manlleu afronten la Castanyada amb bones expectatives

Els panellets clàssics, com el de pinyó, són el producte estrella, tot i que també s'ofereix un gran ventall de gustos.

elter.net 31 d'octubre de 2022 a les 12:12
Els panellets són el producte estrella a les pastisseries

Les pastisseries de Manlleu afronten la celebració de la Castanyada i Tots Sants amb bones expectatives. Tot i que hi hagi molta gent que fa pont, la sensació general és que s’està venent a ritme similar al d’altres anys.


Núria Soler, de la pastisseria Serra, comenta que “pensava que amb el pont es notaria que molta gent ha marxat, però va començar a venir gent ja divendres i dissabte i cada dia se’n van venent; globalment no sé si serà millor o pitjor que l’any passat, ens ho comptaran l’últim dia des de l’obrador, però de moment estem contents”.


Per la seva banda, al forn Sant Roc, Maria Cirera explica que de moment “hem complert les expectatives de cada any. Avui és la nit forta i demà també, però de moment estem contents”.


I a la Pastisseria Dot, Eudald Dot comenta que "es veurà entre avui i demà, però de moment tot apunta que com l'any passat".


A més del pont, un altre hàndicap que podia preocupar en aquesta Castanyada era l’augment de preus, tant de productes com d’electricitat. Des de forn de Sant Roc, Maria Cirera reconeix que “és una campanya amb un producte molt elaborat, molt car pels pinyons i ametlles, i la situació en què estem tampoc no és propícia, però no ens podem queixar”.


A la pastisseria Serra, Núria Soler reconeix que “ens ha pujat molt el preu de l’electricitat i de diversos productes com les farines, però fem servir pinyó català, de Figueres, que aquest any l’hem trobat més barat i amb el de pinyó hem pogut mantenir el preu”.


El producte estrella és el panellet de pinyó, seguit de clàssics com el d’ametlla, coco o codony. Però totes les pastisseries han apostat per grans varietats de sabors. A la Pastisseria Dot, Eudald Dot comenta que hi ha panellets “llimona, cafè, xocolata, avellana, taronja, maduixa, ossos de sang...”. Maria Cirera, al forn de Sant Roc, explica que “n’hem fet de mojito, la castanya de xocolata, el de llimona, el de maduixa, el de xocolata sense ser banyat...”. Segons Núria Soler, de la Pastisseria Serra, “tots tenen bastanta bona acceptació, especialment els de fruita, però el de pinyó és el que s’emporta la palma”.


Malgrat la importància dels panellets, Eudald Dot, de la Pastisseria Dot, ha exposat que la Castanyada i Tots Sants també va més enllà, ja que “fem moniatos al forn, que es venen igual que altres anys, de coca també se n’ha venut bastanta, la rebosteria, molts tortells... tot bé”.

Etiquetes:
Societat