23 d'abril de 2024

L'Associació Cultural Teatre Centre de Manlleu posa a la venda les entrades per a "Casa de Nines"

L'obra d'Henrik Ibsen es representarà el 26 i 27 de novembre al Teatre Municipal

elter.net 13 de novembre de 2022 a les 16:31
"Casa de Nines" està representada per un elenc d'actrius i actors joves de l'Associació Teatre Centre

L’Associació Cultural Teatre Centre de Manlleu es troba ultimant els detalls per a la pròxima funció que pujarà a l’escenari. “Casa de Nines” del dramaturg Henrik Ibsen es podrà veure al Teatre Municipal el 26 de novembre a les 21h i el 27 de novembre a les 18h. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir en el següent enllaç.


La proposta s’emmarca dins dels actes del 25N. Des d’una realitat que falsament creiem superada, l’equip de “Casa de Nines” pretén subratllar totes aquelles violències que, encara en l’actualitat, se segueixen menystenint i que moltes dones pateixen arreu del món. Es posa el focus en el passat, per reflexionar sobre el present.


Nora té una vida aparentment perfecte. Es troba feliçment casada amb Torvald i té tres fills. Disposa de tot allò que qualsevol voldria: felicitat, diners i bones perspectives de futur. Nora compleix amb tots els estàndards que ha de complir una dona del segle XIX i se sent realitzada, o això li sembla. Tot el seu entorn li diu que ha de ser allò que el seu marit li permeti ser, però la Nora té un secret que ben aviat veurà la llum. Ben aviat, la Nora s’adona que aquella felicitat que havia tingut fins ara era només una façana que amaga una llarga història de menyspreus, ridiculitzacions, maltractaments psicològics i paternalismes.


“Casa de Nines” està representada per un elenc d’actrius i actors joves de l’Associació Teatre Centre, amb Cristina Maroto Serrat al capdavant, interpretant el paper de Nora, i acompanyada per Estel Quintana Guiteras (Kristine Linde), Àngel Boix Castillo (Torvald Helmer), Abel Cobos Boixeda (Nils Krogstad), Marc Sala Rovira (Dr. Rank), Artur Macià Grané (Ivar), Marcel Rafart Boix (Bob), Paula Anastasia Montes Filip (Emmy), Míriam Boixeda Tort (Anne-Marie), Vinyet Danés Boix (Helene) i Jordi Campàs Caballeria (Mosso) i sota la direcció d’Albert Caballeria Casals.


 

Etiquetes:
Cultura