26 d'abril de 2024

Visita institucional de la RECI a Manlleu

Aquest dilluns, el director i la coordinadora de la xarxa espanyola de ciutats interculturals han estat a Manlleu.

elter.net 15 de novembre de 2022 a les 09:49
Un moment de la visita de la RECI a l'Ajuntament | Ajuntament de Manlleu

Manlleu va rebre ahir dilluns la visita de dos representants de la RECI, la xarxa espanyola que agrupa ciutats interculturals. El seu director, Dani de Torres, i la seva coordinadora, Gemma Pinyol, es van trobar amb l’equip de govern i tècnics de l’Ajuntament per conèixer de prop la realitat de Manlleu.


Des de fa un any Manlleu participa a les activitats de la xarxa, però s’hi va adherir definitivament aquest mes de juliol. Entre les activitats que s’hi fan, hi ha dues trobades presencials cada any, s’organitzen seminaris, formacions i tallers o també hi ha un espai web on les ciutats poden compartir bones pràctiques.


Actualment, la RECI compta amb 21 ciutats espanyoles adherides. Entre elles, Barcelona, València, Málaga, Saragossa, Salt, Sabadell o Santa Coloma.


Per l’alcalde Àlex Garrido, adherir-se a la RECI ha estat molt positiu perquè “et permet intercanviar experiències i veure com es treballa en altres ciutats; Manlleu també pot ser exemple per altres ciutats”. En aquests primers mesos, “hem vist que sovint pequem de no comunicar bé i que aquest és un problema comú als diferents municipis; també que les polítiques d’igualtat i cohesió que es treballen en les diferents àrees del consistori són desconegudes per altres àrees del mateix consistori”.


Per la seva banda, el president de la RECI, Dani de Torres, va explicar que la RECI va néixer l’any 2011 arran d’un programa del Consell d’Europa per cercar l’equilibri entre diversitat i cohesió, i que es basa “en tres eixos bàsics, com són la igualtat, el reconeixement a la diversitat, i la interacció per tal que hi hagi convivència i no simplement coexistència”.

Etiquetes:
Política Municipal