26 d'abril de 2024

La Diputació lliura el projecte d'eixamplament i millora de la BV-4608

El projecte inclou diverses actuacions per millorar la seguretat viària i augmentar la fluïdesa del trànsit.

elter.net / Diputació de Barcelona 16 de novembre de 2022 a les 13:02
Carretera BV-4608 | Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Manlleu el projecte de millora i eixamplament de la carretera BV-4608 entre els PK 19,450 i 22,185, i que va de l'enllaç amb la C-17 i l'accés al polígon industrial El Dolcet, aixi com la millora de l’abalisament i de la senyalització viaria del tram compres entre el PK 19,450 a la Gleva i l’enllaç amb la C-17.


El projecte, a més, inclou la instal·lació de nous sistemes de contenció per protegir el trànsit dels arbres existents a la vora de la calçada, en cas de sortida de la via, a més de la prohibició de girs a esquerra en els accessos dels camins municipals. També s’inclou una rotonda a la cruïlla amb el camí d’accés a la colònia Rossinyol, per tal de possibilitar en canvi de sentit en la carretera., així com una reordenació i millora de la intersecció actual d’accés a La Piara.


Actualment, aquesta carretera disposa d’una calçada única amb vorals de 20 centímetres i doble sentit de circulació, amb una amplada de la plataforma variable entre els 5,50 i els 6,60 metres. El tram té un traçat suau amb radis compreses entre els 80 i els 100 metres, amb una inclinació màxima de la rasant dins l’àmbit de projecte del 2,66%. En aquest tram hi ha diverses edificacions adjacents a la carretera així com diversos accessos directes, tant de camins públics com de finques privades, com també d’arbres amb perímetre de tronc important en alguns trams en els marges.


El projecte té un pressupost de licitació de 1,919.409,70 euros i un termini d’execució de 10 mesos.

Etiquetes:
Política Municipal