25 d'abril de 2024

Més facilitats per comprar a comerços que lliuren els seus productes amb bosses compostables

L'Ajuntament publica un mapa per facilitar a la ciutadania la localització d'aquests 49 establiments

elter.net 24 de novembre de 2022 a les 09:46
Les bosses compostables es poden utilitzar per llençar la matèria orgànica | ACN

Des del passat 1 de novembre al municipi s’ha implantat la recollida porta a porta de residus, la qual implica que la matèria orgànica s’ha de lliurar en bossa compostable.


Per tal de facilitar l’obtenció de bosses compostables i que aquestes no representin una despesa extra a les famílies, en els darrers mesos l’Ajuntament ha promogut l’ús d’aquest tipus de bosses entre el teixit comercial. Les bosses compostables subministrades són les de secció, és a dir, les típiques petites, transparents i sense nanses on es posen els productes a granel com la fruita. Ara, el consistori fa públic un mapa (enllaç) on es poden localitzar fàcilment tots els establiments que subministren els seus productes a granel en bosses compostables i anima a les persones consumidores a reutilitzar-les per a separar la matèria orgànica.


Actualment, hi ha un total de 49 establiments distribuïts pels diferents barris: 31 són comerços del nucli i 18 són parades dels mercats setmanals de dilluns i dissabte. Es tracta de 9 supermercats, 3 peixateries, 4 fruiteries, 4 fleques, 19 comerços de comestibles, 7 carnisseries i 3 d’altres tipologies.

Etiquetes:
Societat