24 d'abril de 2024

Ultra Clean Marathon, 57 quilòmetres d'esport i neteja del medi ambient

Els corredors retiraran residus de la natura a mesura que avancin en la cursa

elter.net 1 de febrer de 2023 a les 11:12
En l'edició de l'any passat es van recollir 550 kg del medi | Ultra Clean Marathon

Ja son obertes les inscripcions per participar en una nova edició de l’Ultra Clean Marathon, una cursa de 57 quilòmetres on es fa ‘trail running’ i ‘plogging’, és a dir, es recullen residus de la natura a mesura que s’avança en la prova.


L’activitat l’organitzen conjuntament la Xarxa per la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya i es tracta d’una ruta circular, amb sortida i arribada a Vic i amb relleus a Manlleu, Tavèrnoles, el Parador de Sau, Vilanova de Sau i Sant Julià de Vilatorta. L’objectiu de l’Ultra Clean Marathon és córrer fent ‘plogging’, que significa retirar residus que es vagin trobant els corredors durant la travessa, recollir-los en bosses i entregar-los al final del recorregut. La prova està organitzada sense senyalitzacions de plàstic i amb avituallaments ecològics. La distància a córrer és de 57 quilòmetres totals, però es podran fer relleus, de trams de 10 quilòmetres, i cada equip haurà de tenir entre 2 i 12 persones.


En la passada edició de l’Ultra Clean Marathon van participar 23 equips, que van retirar del medi 550 kg de residus i van recaptar 15.500 € per projectes de conservació de boscos, rius i el fons marí d’entitats ambientals que treballen a Catalunya. Les inscripcions per la cursa del pròxim 18 de març es poden fer en aquest enllaç.

Etiquetes:
Esports