25 d'abril de 2024

El Conseller d'Interior diu que la «coordinació» entre els cossos de seguretat és clau pel descens de delictes a Manlleu

El Parlament aprova impulsar la construcció d'una comissaria dels Mossos a la ciutat tot i l'abstenció d'ERC

Raimon Roma 3 de febrer de 2023 a les 12:43
El Conseller Joan Ignasi Elena, al costat de l'alcalde aquest divendres a Manlleu | elter.net

El Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha estat a la junta de seguretat local de Manlleu que s’ha celebrat aquest divendres al matí. S’ha reunit amb tots els cossos de seguretat i polítics per conèixer les dades del municipi i les accions realitzades i propostes de futur.


“Respecte del que es va viure sobretot després del primer any de pandèmia, a Manlleu s’ha fet una tasca molt interessant i positiva que ha tingut resultats”, destacava el Conseller, afegint que en el darrer semestre del 2022 va haver una baixada d’un 20% de delictes a la ciutat. Tot plegat, remarcava, gràcies principalment a la coordinació que existeix entre els diferents cossos policials, principalment els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Manlleu. “S’ha incrementat un 10% la plantilla dels Mossos destinats a la ciutat”, explica Joan Ignasi Elena. De fet, subratllava que és molt important combatre la percepció d’inseguretat al municipi amb reforços policials, però també se l’ha de combatre amb “mediació, educació i formació, entre d’altres”.


Manlleu reclama novament tenir comissaria dels Mossos d’Esquadra


Aquest dijous i després que el partit Junts per Catalunya entrés la pregunta al Parlament, s’aprovava impulsar la construcció d’una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Manlleu. Tots els partits van votar a favor menys Esquerra Republicana, que es va abstenir. El motiu, segons el Conseller, és perquè “des de la conselleria no podem anar aprovant cada dia noves comissaries. Això no vol dir que no estiguem d’acord en el fet que Manlleu ha de tenir-ne una, sinó que hem de recollir i analitzar totes les propostes i demandes per presentar un pla d’infraestructures de futur”.


Els “set o vuit multireincidents” continuen causant la majoria de fets delictius al municipi


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va tornar a posar èmfasi en la problemàtica constant que existeix amb les persones multireincidents al municipi, que acumulen detencions, però no acaben ingressant a presó. “Generen una sensació d’inseguretat molt gran a la ciutadania. Hem anat a la fiscalia, també a la de menors, els tenim identificats, però hi ha molta sensació d’impunitat. A més, acaben sent referents d’un petit col·lectiu de la nostra ciutat i això ens preocupa molt”, explicava el batlle.


Finalment, el regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira, detallava que s’està treballant en un Pla Local de Seguretat, una decisió “indispensable”, especialment ara que hi ha un nou cap de la Policia Local de Manlleu.

Etiquetes:
Societat